Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tesi990

Okres się spóźnia

Polecane posty

Gość Tesi990

Witam. Mam 16 lat i ostatnio mialam od 20 do 24 lipca okres i teraz spóźnia mi się 4dni (ogólnie mam nieregularny okres ) , kochałam się z moim chłopakiem po ostatnim okresie (28 i 29 lipca; 1-4, 7, 10, 12, 15-17 sierpien) bez zabezpieczenia, doszedł poza mną. Wczoraj miałam objawy typowo przedmiesiączkowe ( nadwrazliwosc piersi, ból brzucha itp.), przez te 4 dni mam taki jakby wodnisty śluz. Czego to objawy? Mogę być w ciąży?

Gość gość
Tak, jesteś. Gratuluje :-)

Gość Tesi990
Zrobiłam test niedawno i był negatywny.

Gość gość
Gimnazjalistko co wiesz o ruchoaniu?POpytaj mamę kiedy otwiera się ci/pę

Gość gość
Boże, 16 latka uprawia seks, świat sie kończy. Dobrze ze spodziewam sie syna..

Gość gość
Jesteś jeszcze młoda, więc okres może być nieregularny. Może wyjeżdżałaś w góry albo mocno uprawiałaś jakiś sport? Może to spowodować opóźnianie się okresu. Jeśli jednak do końca tygodnia nie dostaniesz okresu (a piszesz, że nie jesteś w ciąży) powinnaś zgłosić się do ginekologa. Miałaś już pierwszą wizytę? Jeśli nie to musisz pogadać z mamą i się umówić na wizytę. Jest to bardzo ważne. Skoro już zaczęłaś uprawiać seks z chłopakiem to musisz też zacząć odwiedzać ginekologa. Możesz z nim porozmawiać m.in. o sposobach zabezpieczania się przed ciążą (jeśli nie będziecie się zabezpieczać to w końcu wpadniecie. Nawet jak chłopak nie dojdzie w tobie to i tak w środku może pozostać nasienie). Zawsze się zabezpieczaj! Powodzenia!