Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mogę zajść w ciążę. Szukam lekarza Kraków

Polecane posty

Gość gość

Od roku staramy się o dziecko, z tym, że z małą przerwą, bo w międzyczasie byłam w ciąży pozamacicznej i miałam robioną laparotomię. Po operacji na jakiś czas sobie odpuściliśmy starania.Teraz znowu zaczęliśmy, ale dalej nic. Mam już dość. Czuję, że zaczynam łapać doła jak tylko o tym myślę, czyli coraz częściej. Chodzę regularnie do ginekologa i niby nie widzi nic niepokojącego. Ja czuję, że coś jest nie tak. Od jakiegoś czasu mam o wiele słabsze @. do tego zawsze bolały mnie piersi przed okresem, a teraz też nic. Potrzebuję dobrego ginekologa w Krakowie, który mi pomoże. Proszę o pomoc.

Gość gość
Ile czasu konsumowałaś tabletki anty lub miałaś spiralę ?

Gość gość
Spirali nie miałam, a tabletki przestałam brać jakieś 2 lata temu. Brałam ze względów zdrowotnych. Miałam usuwaną cystę endometrialną, ale później już nie robiła się nowa więc mogłam odstawić.

Gość gość
To jak coś to nie trać czas una zwykłego ginekologa tylko idź do kilniki leczenia niepłodosci.Ewentualnie najpierw zrób badania hormonalne czyli fsh,lh,estradiol,prolaktynę,progesteron i tsh

Gość gość
A znasz w Krakowie jakiegoś dobrego lekarza? Bo coś nie mogę trafić. Dziękuję za rady☺

Gość gość
Doktor Jakub Wyroba pracuję w CM Macierzyństwo.Młody ,bardzo zaangażowany lekarz.

Gość gość
Olga Kacalska Janssen polecam, nie działa bez badań :) A jak trzeba to położy na Kopernika.

Gość gość
Dzięki. Szkoda tylko ze w tym kraju za wszystko trzeba płacić. Każdą wizytą 100-200zł jak dobrze pójdzie.

dla mnie wspomniany wcześniej młody doktor Wyroba to nie jest dobry wybór-ogólnie Klinika Macierzyństwo dąży tylko do In vitro, co się oczywiście łączy z dużymi pieniędzmi. ja mogę polecić dr Pabiana-Klinika Pro Creative-ludzkie, konkretne podejscie.Po 3 latach starań udało się i mamy 6 mies. córeczkę :):*

Ja równiez nie polecam dr. Wyroby i kliniki Macierzyństwo. Przykro wspominam przeprowadzone przez niego IUI, totalna olewka i brak szacunku do pacjenta, zabieg i wizyta max 5 minut, zero jakichkolwiek informacji, wejsc, wstrzyknac i wyjsc. W tej klinice dobrze wspominam dr. Anne Knafel i jednego lekarza na M (zapomnialam nazwiska) ale tam ciezko jest sie do kogokolwiek umowic i utrzymac wizyty z tym lekarzem bo nigdy nie ma terminów. Fabryka pieniedzy. Rowniez zastanawiamy sie nad in vitro ale szukam kliniki raczej na śląsku, cos slyszalam o jednej dobrej i teraz szukam ktora to..

Gość gość
A nie myslałaś o naprotechnologii? nam bardzo pomogła.

Gość pinka666
Ja też bardzo długo, nie mogłam zajść w ciążę. Też jestem z Krakowa, ale my z polecenia trafilismy do kliniki do Katowic. Trochę jeżdżenia było, ale się opłaciło. Jestem w 6mc :)

Gość gość
Mnie przy pierwszym dziecku pomógł Dr Milewicz z Sadowej w Krakowie ale obecnie ze względu na późne godziny przyjęć(kiedyś wyszłam z gabinetu przed północą) i 'przysypianie'ze zmęczenia w trakcie wizyty,zmieniłam na dr Szlachcica z Osteomedu.Może spojrzenie świeżym okiem na moje problemy,pomoże.Obaj lekarze są ginekologami-endokrynologami.Leczenie u dr Szlachcica droższe,ale warunki bardziej komfortowe.

Gość gość
gość 2016.08.23 A nie myslałaś o naprotechnologii? nam bardzo pomogła. szczerze mówiąc pierwszy raz spotkałam się z takim określeniem. Możesz wyjaśnić na czym to polega?

Gość gość
polega na dokładnej obserwacji swojego cyklu. Dzięki temu można doskonale poznać swoją płodność, wiadomo kiedy może dojść do zapłodnienia i wychwycić różne anomalie. Z tego co się orientuję dobre są komputery

Gość gość
słyszałam o takich komputerach. Wspominała mi o nich koleżanka i ginekolog. Możecie polecić jakiś konkretny? Niestety niezbyt się na tym znam.

Gość gość
Z tego co się orientuję bardzo dobry jest cyclotest myway. Ma bardzo wiele funkcji. wejdź sobie na stronę cyclotest.pl i poczytaj, znajdziesz tam wszystkie potrzebne informacje.

Gość pinezzzka_90
Kurczę, ale koleażnka szuka leakrza nie komputera. Kochana musisz doprecyzować, czy chcesz iść do ginekologa czy szukasz kliniki leczenia niepłodności :) Wybierałabym tą drugą opcje, po roku:) I nie wynika to z tego, że chce Cię przestarszyć tylko prędzej z tego, że poprostu stracisz kase w gabinecie ginekologicznym, na badania itd, a jest opcja ze bedziesz miała wskazania np do in vitro jak ja ( ja poszłam najpierw do gina prywatnie) i potem zalecił klinikę i wszystkie badania od początku a to jest koszt. Tylko ja też dojeżdżałam do kliniki w Katowicache, ale jak na razie nie żałuję.

Gość MatkaX07
Ja tez przeszlam przez kilka gabinetow. W sumie 3 lata staran o dziecko i mialam juz szczerze powiedziawszy dosc. Postanowilam sie jednak nie poddawac i po opiniach z internetu trafilam do doktora Jankowskiego, ktory przyjmuje w Feminie. Znajdzesz to na ul. Kostrzewskiego. 3 miesiace wizyt i... udalo sie <3 Teraz ciesze sie niunia ktora ma 2 lata. Powodzenia kochana!

Gość singer

no tak nie można się poddawać, ale też czasem może lepiej trochę "zluzować"? Chociaż wiem, że łatwo się mówi. Co do dra Jankowskiego potwierdzam. Więc jeśli jeszcze ci się nie udało myślę, że śmiało się możesz do niego wybrać. 

Gość Ninka

Może i coś w tym jest, że jak się trochę odpuści to się udaje, pewnie nie raz taki przypadek się zdarzył. Ale też na pewno nie można tylko na tym polegać. No i przykre jest jak się człowiek stara i nic z tego nie wychodzi. Ale jeśli będziecie szukać pomocy w tym temacie albo po prostu dobrego lekarza polecam się wybrać do Feminy. Ja jestem ich pacjentką i przyznaję, że bardzo sobie chwalę jakość leczenia.