Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobietki pomozcie!!!!!!!

Polecane posty

Gość gość

witam wszystkie kobietki starajace sie o dzieckooczko.gif Otoz moja sytuacja wyglada tak.... okresy mam raczej regularne ruchomosc max 1-3 dni, chociaz w poprzednim miesiacu spoznil sie az o 2 Tygodnie..ogolnie uprawialam z chlopkiem seks bez zabezpieczenia poniewz intensywnie staramy sie o dziecko. nie liczę dni lecz w dzien owulacji przed i po hehe uprawialismy seks( czyli jakies 2-2,5 tyg temu) i od okolo tygodnia piersi zaczely sie powiekszac, brodawki tez są wieksze a otoczki sa ogromne oraz zauwazylam na nich kilka krostek. piersi bolą lecz dzisiaj jakos mniej..od paru dni jakis tydzien tez zauwazylam u siebie dziwny sluz tak jak na dni plodne a znam swoj organizm i wiem ze zawsze ale to zawsze mam bardZo sucho jesli zbliza sie okres.. Na piersi zauwazylam niebieskie zyly ktore jescze wczoraj byly mniej widoczne. Nie sa bardO widoczne ale jak mozna zauwazyc.. Tak samo dzisiaj przed lustrem zauwazylam dwie ogromneee dlugie zyly po bokach brzucha oraz na ramieniach takie same zyly tylko w ksztalcie nog pajaka.. Od tygodnia jestem senna i zmeczona...nie ma opcji zebym w trakcie dnia nie zasnela,a potem i tak wstaje zmeczona.. Od 3 dni czuje dziwne bulgotanie w brzuchu tak jakbym opila sie wody i ta woda mi tam bulgocze albo bulgotanie jak z glodu....jestem osoba ktora uwielbia slodycze a od tygodnia slodycze moga mi po prostu nie istniec.. Baa.. Nie moge na nie patrzec a leza od ponad tygodnia w domu.. Od paru dniu rowniez zauwazylam u siebie zwiekszony poped seksualny.. Nie mam apetytu wogule..jem bo wiem ze organizm potrzebuje jedzenia ale nie ja.. Oraz pare razy mialam delikatne mldlosci, odbijanie sie, ale bez wymiotow..brzuch oczywiscie wzdety jak na miesiaczke ...wsYstko pieknie ladnie wyglada jak ciaza ale dzisiaj zrobilam 2 testy ciazowe i niestety jedna kreskasmutas.gif okres spoznia sie juz 5 dzien.. Nie wiem co mam myslec chyba potRzebuje zeby ktos mi powiedzial ze jestem w ciazy ..prosze o pomoc

Gość gość
zmierz temperature jutro rano, jak bedzie podwyzszona okolo 37, to gratuluje bedziesz mamusia (przed okresem temp. spada). metoda sprawdza sie na 99,99 %. daj znac jaka mialas temp.

Gość Melbern
usuń bachora

Gość gość
To moze smiesznie zabrzmi ale nawet nie posiadam termometra ale jutro napewno zakupie i dam znac, czy musze mierzyc tempke rano?

Gość gość
na prawde tak ciezko isc do lekarza lub na bete?

Gość gość
temperaturę mierzy się rano przed wstaniem z łóżka. Najlepiej idź na beta hcg z krwi. Na gina jeszcze zbyt wcześnie.

Gość gość
Objawy pasują, też miałam ten płodny śluz przed spodziewaną @ której nie dostałam, itd. natomiast skoro test wyszedł negatywnie po terminie miesiączki to raczej bym się nie nastawiała, chyba, że bardzo ci się owulacja przesunęła. Beta HCG da dokładniejszy wynik choć test też powinien.

Gość sakura_
Co do testów to ja autorko powiem Ci, że dobrze pamiętam zdziwienie mojej koleżanki. Robiła też dwa aż w końcu poszła do lekarza bo okresu jak nie było tak nie było i okazało się że jest w czwartym tygodniu ciąży. Miała nieregularny ale ogólnie chodzi mi o to że wynik testu nie musi być precyzyjny na sto procent. Powodzenia

Gość gość
"Miała nieregularny ale ogólnie chodzi mi o to że wynik testu nie musi być precyzyjny na sto procent" Wynik był jak najbardziej prezecyzyjny. Skoro w momencie wizyty u lekarza była w czwartym tygodniu to w momencie wykonywania testu było jeszcze zbyt wcześnie, żeby test ciążę wykazał.

Gość gość
Z tego co opisujesz to śmiało można pomyśleć, że ciąża. Ale jak testy wychodzą negatywne to idź na Beta HCG i przynajmniej rozwieje Twoje wątpliwości :D Powodzenia!

Gość gość
22. 31 - nie masz pojęcia o zasadach mierzenia temperatury

Gość gość
Tak jak juz pisalam jestem w londynie i nie orientuje sie nawet jak mozna zrobic bete wiec jednak narazie wolalabym tego uniknac albo chociaz poczekac..mysle zeby zrobic zaraz test ciazowy..moze cos pokaze;)

Gość gość
Hej dziewczyny !! Doatalam dziwnego brazowego plamienia jakies 4 godziinu temu..myslalam juz ze to okres ale po 4 godzinach bylo to samo , nie jest tego duzo..nie wiem czy to ma cos wspolnego z tematem ale w nocy strasznie sie pocilam zimnymi potami goracymi tez i chyba mialam lekko podwyzszona goraczke .. Chociaz termometrem nie zmierzylam ale dalo sie wyczuc ze okolo 37 :) dodam ze dzis robilam test i jedna kreska znow...czy to moze byc krwawienie implantacyjne czy ja juz sobie cos uroilam??:(((

Gość gość
Okresy mam zawsze bolesne jak nie wiem np ost miesiaca musialam wziadc pare apapow aby bol przeszedl a dzis okres przyszedl jak zwykly sluz bez zadnych odczuc Mierzwialy mnie przez chwile jajniki ale to byl lagoons nawet przyjemny bol ale to doslownie dwa trzy razy po 3 'minuty..

Gość gość
A dzisiaj na calym moim ciele pojawily sie zyly..wygladam jak mapa..doslownie wszedzie biust nogi rece brzuch a jeszcze wcOraj nie bylo np na nogach i nadgarstkach

Gość gość
"Chociaz termometrem nie zmierzylam ale dalo sie wyczuc ze okolo 37 " :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Gość gość
Ty masz zmierzyć temp rano po przebudzeniu nie wychodząc z łóżka w pochwie a nie ręka czoło popołudniu.zwykły termometr w aptece kosztuje 10zł.

Gość gość
przestancie juz tu pisac.. to bez sensu autorce ewidentnie zalezy na tym aby ktos napisal ze jest na 100% w ciazy w d***e ma rady skoro bez termometru sobie zgaduje temp nawet sie nie zorientuje gdzie mozna wyniki zrobic na bete(tak na pewno za granica zwłaszcza na zach tego nie robia)