Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maluśkamamuśka

Chcę wyjechać z mężem i dzieckie do Niemiec. Jak znaleźć pracę?

Polecane posty

Gość maluśkamamuśka

Nie wiem od czego zacząć. Język znam perfekcyjnie, ale co z tego, skoro nie mam znajomych, a wiadomo, że najlepiej tak byłoby wyjechać. Pracować będę ja, mąż w domu zostanie na początek z dzieckiem. Doradźcie coś, bo sytuacja nas zmusza, a naprawdę nie wiem jak szukać

Gość gość
język znasz perfekcyjnie internet masz nic prostszego jak poszukać i dzwonić :)

Gość gość
Musisz mieć na start. Kaucja za mieszkanie i na życie do pierwszej wypłaty. Myślę, że korzystnie byłoby ci samej na początek jechać, załatwić wszystko i ich ściągnąć. Doradzić ci nic nie można, tym bardziej, że nie piszesz, w jakiej branży pracowałaś, jakie masz doświadczenie, czy pracę znajdziesz od ręki. I nie licz, że ci ktoś pomoże, nieznajomi co najwyżej kłopotów mogą ci narobić. Podpiszesz coś i okazuje się, że kredyt komuś wzięłaś, tacy są rodacy, chcesz - powodzenia - ale na siebie tylko licz.

Gość gość
nie tylko rodacy , tacy sami są niemcy trzeba uważać co się podpisuje i z kim oraz o czym rozmawia :)

Gość gość
Najbardziej trzeba się pilnować tzw. Niemców z Oberschlesien. Przyjechało toto w momencie, jak Komitet Wojewódzki PZPR w Katowicach się zamykał i już nie można było dłużej czerpać profitów i usułuje rządzić nową emigracją. Jak trafisz na taką zołzę w pracy, to poszukaj innego zatrudnienia. Wbrew pozorom, w niektórych landach (np. NRW) rdzenni niemcy są o wiele lepsi niż ci, co tu "przypłynęli" ze wschodu.

Gość gość
ślązacy są obrzydliwie wredni i patologia jakiej mało ! unikać

Gość gość
W jaki sposób nauczyłaś się perfekcyjnie języka? Bo jeśli wszkszkole i na kursach to nie sądzę, żeby był perfekt.