Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

paznokcie , dziwne zmiany ?

Polecane posty

Gość gość

Wszyscy mi mówią że mam paznokcie jak łopaty , jakbym miała robiony francuski manicure.Dodatkowo rano są one strasznie białe a wieczorem wręcz przeźroczyste.Jak się kąpie to tym bardziej.Mam wielkie końcówki paznokci i dodatkowo na nich takie brązowo czerwone plamy :( (na kilku paznokciach szczególnie na jednym jest ich dużo) Co to może być ?

Gość gość
Wzuc fote moze to grzybica

Gość gość
Używałam kiedyś eveline ale już długi czas nie używam.

Gość gość
Nie mam niestety jak wrzucić zdjęcia.Dodatkowo teraz te kropki "zakrywa" długa końcówka paznokci.Najbardziej właśnie myślałam o grzybicy ale mam niektóre "objawy" których nie moge znaleźć w internecie i książkach.

może to jakiś efekt uboczny tego g****a, może masz onycholize czy coś takiego, idź do lekarza, zobacz co powie

Gość gość
cokolwiek by to nie bylo wsadzaj paznokcie do wody utlenionej, by byly zanurzone tylko paznokcie. trzymaj je w tej wodzie utlenionej 10-15 minut, potem wsadz na 30 sekund do domestosu. rob tak przez 3 dni z rzedu. potem raz w tygodniu.

Gość gość
O mamo, brzmi to co najmniej dziwnie, naprawdę! Moim zdaniem powinnaś udać się czym prędzej do podologa (np. http://www.zdrowe-stopy.com/), na pewno powie ci co to jest i zaproponuje leczenie!

Pokaż to lekarzowi rodzinnemu, ciężko tak z opisu stwierdzić co to może być.

Gość OlgaOlg
Miałam problemy z płytką paznokcia, poprzez źle dobrane lakiery do paznokci, odkąd stosuję colorgel'e od opi, ten problem zniknął. Teraz nie zamierzam zmieniać firmy, bo mój manicure jest trwały, a co najważniejsze - bezpieczny.