Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki kierunek szkoly

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie który kierunek by byl najbardziej oplacalny . Technik informatyki opiekunmedyczny asystentka stomatologiczna technik farmacji który wybrac?

Gość gość
Generalnie teraz to informatyka, ale pod warunkiem, że temat Cię interesuje i będziesz się w nim wytrwale (również samodzielnie) szkolić, bo konkurencja jest duża.

Gość gość
No też tak myslam ale nie wiem czy ogarniętej temat bo nie znam się na tym

Gość gość
Technik informatyki nie - w informatyce chodzi o programowanie, a w takich szkolach nie wyszkola Cie programowac. Zeby Cie gdzies zatrudnili potrzebujesz studiow i mnostwa kursow. Technik farmacji tez nie, bo farmacja to tez studia i na to patrza. W tym zestawieniu to najlepiej wypada asystentka stomatologiczna - konkretny zawod, studia niewymagane. Opiekun medyczny tez, ale to ciezki kawalek chleba i wiaze sie po prostu z podcieraniem tylkow ludzi.

Jeśli lubisz kontakt z ludźmi to na pewno nie idź na technika informatyki, lepiej idź w coś w kierunku medycznym lub związanym z ochroną zdrowia, urodą :) Ja powiem ci że przypadkiemm trafiłam na szkołę żaka w moim mieście. Skończyłam tam technika usług kosmetycznych, jestem bardzo zadowolona z wyboru tej szkoły policealnej, nie miałam kasy żeby iść na studia bo mam małe dziecko a wybór kosmetyki był trafiony bo zajęcia miałam tylko w soboty i niedziele i nie miałam problemu z kim zostawić małą. W szkole dużo się nauczyłam, nie płaciłam za to nic i teraz dorabiam sobie jako jako kosmetyczka w domu. http://pila.zak.edu.pl/category/oferta-edukac yjna/szkoly-policealne-dwuletnie/

Gość gość
w tamtym roku skończyłam szkołę policealną na kierunku asystentka stomatologiczna w trybie wieczorowym i szybko znalazłam pracę, ale to też zależy od tego jaka szkołę wybierzesz. Ja chodziłam do WZSP Gdynia i ta szkoła dala mi bardzo dobre przygotowanie do zawodu. Polecam

Gość gość
A co powiecie o psychologii, mocno zastanawiam sie nad studum tutaj www.psychologia.org ?

Gość domin61
Kierunek zawsze wybiera się pod siebie. Tak żebyś ty na tym skorzystał/a. Ja kończyłam w Progresie rachunkowość, a później kadry i płace, bo wiedziałam, że mi się to przyda. I wybór okazał się jak najbardziej słuszny.

Gość gość
witam wszystkich, ja chodziłam do omegi na administracje. musieliśmy zrobić praktykę, mi się akurat udało, bo tam gdzie odbywałam ją zwolniło się miejsce i po 2 tygodniach praktyki zaproponowali mi prace :)