Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam które karmią piersią i nie piją mleka

Polecane posty

Gość gość

karmie naturalnie, moje dziecko po wypiciu mleka przez mnie ma wysypkę na twarzy i uszach i za uszami pęka mu skóra ma prawdopodobnie alergię na białko mleka krowiego, po jajkach cały tez jest obsypany odstawiłam mleko w jaki sposób uzupełniacie wapń jakie preparaty z wapniem stosujecie? Ja mam witaminy prenatal classic w nich jest wapnia 200 mg i vitaminy D 3 jest tam 2000 j.m. do tego zakupiłam preparat z wapniem CALIPEROS DUO który zawiera apnia 500 mg i witaminy D 3 880 j.m. i teraz pytanie czy tego nie bedzie za duzo zwłaszcza witaminy d3 jest jej razem dziennie 2880 j.m. a wapnia 700 mg czy moje dziecko nie bedzie miało za duzo witaminy d3 bo jemu tez podaje 1 kapsułkę dziennie czyli 400 j.m. moja pediatra jak sie zapytała do powiedziała że mimo tego że ja łykam te suplementy oba to dziecku tez mam podawać witaminę d3 ale ja mam watpliwosci czy aby nie ma za duzo tej witaminy czy ona przechodzi do mleka matki i w jakich ilościach czytałam ze za duzo wit d 3 jest nie dobrze podaac i że może być groźne przedawkowanie jej do tego mamy przeciez lato wiec tez trochę bywam na słońcu tyle co na spacerach ale zawsze cos jakie wy preparaty stosujecie i co jecie aby uzupełnić dietę w wapn?

Gość wifigdańsk
przeciez zamiast mleka krowiego mozna pic kozie,sojowe,orzechowe,kokosowe itp ktore na nic nie uczula i nie jest w zadnym stopniu szkodliwe dla maluszka. a czemu podajesz d3? moja ped powiedziala ze jak kp to juz nic nie trzeba tylko ewentualnie jakiś juvit cos z wit c ale tej wit nie trzeba.

Gość wifigdańsk
a robilas szczegóółowe badania? ze dziecko jest uczulone na białko mleka krowiego? mze to jakis przypadek. lepiej zrob badania.

Gość gość
mi pediatra kazała małemu podawać d 3 400 j.m. cały rok a preparaty tez kazała mi zazywać dla siebie

Gość gość
Jak dziecko będzie miało za dużo witaminy D to będzie się pocic. Wiem to z doświadczenia tylko ze na rocznym dziecku, podawałam tran z Wit D, mm z Wit D, czasami jakieś witaminki czy lizaki albo.deserki z Wit D i moje dziecko spało i zalewalo się potem a to była zima, siedziało i układało klocki i nagle było mokre. Odstawilam wszystko zostało tylko mm i pocenie przeszło po jakiś 3 dniach

Gość gość
Mleko krowie i w ogóle zwierzęce jest paskudne ble, nie piję od kilku lat fe

Gość gość
Ja też nie pijam mleka - czasem zjem płatki z mlekiem, ale od wielkiego dzwonu. Za to sery pochłaniam, ale najbardziej lubię kozi ;)

Gość gość
Ja tez nie pije mleka, nie jem nabialu. Biore to samo co Ty i tez pediatra mi mowila, ze Ok. Natomiast troche meczy mnie ta dieta, brak serow i mleka jeszcze ok, natomiast ciezko nie jesc masla. Co zamiast masla mozna? Jeden plus to waga szybko spadla i waze mniej niz przed ciaza-)

Gość gość
Ja biore Ostercal. Przy kp podaje sie witamine d3. Przy mm nie trzeba,bo jest juz zawarta w mleku.

Gość gość
Wifi, akurat mleko kozie ma takie same właściwości uczulające jak krowie. A roślinne mają znacznie mniej wapnia niż zwierzęce. Co nie zmienia faktu że trochę go jednak mają, więc warto je pić. Autorko ja również brałam prenatal classic a maluszkowi dodatkowo podawałam d3 twist off i już żadnych więcej suplementów nie łykałam. Starałam się po prostu jeść więcej warzyw bogatych w wapń, np.brokuły, szpinak. Jak dziecko miało ok roku to zrobiłam mu badania i wyszło że ma w normie tę wit. Myślę że nie powinnaś przesadzać, bo nadmiar witamin A D E i K szkodzą czasem bardziej niż ich niedobory. To nie wit c którą się po prostu wysiusia ;)