Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak często można kąpać psa?

Polecane posty

Gość gość

Mój długowłosy kundelek średniej wielkości strasznie szybko się brudzi. Jest koloru jasnego, a jego sierść już po 2 tygodniach od kąpieli jest niemiła w dotyku, czuć na niej brud, no i wizualnie także widać, ze on jest po prostu brudny. Rodzice mówią, ze psa się kąpie raz w roku, ja natomiast wstydziłabym się wyjść z tak brudnym psem, bo to świadczy o zaniedbaniu. Gdyby ktoś go pogłaskał i poczuł tę brudną sierść to bym sie wstydziła. Raz za namową rodziców nie kąpałam go 3 miesiące. Wyglądał koszmarnie, po pogłaskaniu go musiałam myć ręce, gdyż czułam kurz z niego na dłoniach. Postanowiłam więc go kąpać co 2 tygodnie i od tej pory wygląda ładnie, jest zadbany, wyszczotkowany, a jego sierść jest jasna. Tylko rodzice strasznie wyzywają, że krzywdzę psa, ze przeze mnie umrze. Piesek ma 10 lat, ale mam go od roku dopiero. Czy rodzice mają rację? CZY FAKTYCZNIE PSA KĄPIE SIĘ 1 W ROKU?

Gość gość
Nieprawda.Latem kąpie sie częsciej niż zimą,z tym że trzeba pamietać o bardzo dokładnym osuszeniu psa,szczególnie gdy planowany jest spacer.