Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przetrwały pęcherzyk

Polecane posty

Gość gość

Witam jestem stymulowana gonadotropinami 3dc wziełam pierwszy zastrzyk a 4dc poszłam na usg prawy jajnik ok sa 2 normalne pecherzyki natomiast w lewym jest pecherzyk chyba przetrwały 19mm spłaszczony. zapytałam lekarza czy dalej mam brać zastrzyk 5dc ona powiedziała że raczej tak ale żebym skonsultowała to jeszcze z moim prowadzącym tą stymulacje lekarzem.Więc wysłałam mu zdjęcia z usg bo jest z innego miasta,napisałam w czym problem.Odzwonił do mnie i powiedział że jak najbardziej mam kontynuować zastrzyki bo skoro jest płaski to on już nie urośnie.Czy któraś z was miała taką sytuację? niby dwóch lekarzy mówi to samo a ja mam wątpliwości.

Gość gość
Jesteś mądrzejsza od lekarzy? Oczywiście, że nie urośnie.

Gość gość
Nie tylko poprostu się martwie, myślałam ,że w takim przypadku trzeba przerwać dalszą stymulację.A lekarze twierdzą że spokojnie mam brać dalej zastrzyki takim schematem jak brałam

Gość gość
Ja też miałam taki pęcherzyk i normalnie dalej brałam zastrzyki i nic się z nim nie działo. Tylko,że to była stymulacja do in vitro i podczas punkci nakłuli ten pęcherzyk i teraz mam tylko ślad po nim na jajniku. Ale lekarz twierdził że takie pęcherzyki same z reguły znikają po jakims czasie,a w stymulacji nie przeszkadzają:-)

Gość gość
dziękuje serdecznie za pomoc