Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaraz wyjde z siebie!

Polecane posty

Gość gość

Moja matka jest jakas nienormalna, codzinnie sie klocimy o to co ugotowac na obiad, ja jestem kucharka i uwielbiam eksperymentowac w kuchni, a Ona natomiast jadla by tylko schabowego mielonego i rybe i tak w kólko. Juz mi bokiem te jej zarcie wychodzi. Wiecznie musze gotowac to co Ona chce,a gdy ja zaproponuje cos innego to sie obraza i wychodzi. Moglambym owszem gotowac dla siebie osobno, ale to troche bez sensu gotowac dwa obiady w jednym domu, zreszta i tak nie da sie ugotowac na styk dla jednej osoby a wyrzucac nie mam zamiaru. Co zrobic?

Gość gość
Wyprowadz sie od matki, ona cie nie szanuje patrzy tylko na swoj tylek

Gość gość
umowcie sie ze ty gotujesz od poniedzilku do srody, ona od czwartku do soboty a w niedziele idziecie do knajpy na obiad :classic_cool:

A niech się obraża. Ugotuj co uważasz za słuszne i smaczne, daj jej do spróbowania i oczekuj werdyktu. Może wtedy zmieni nastawienie.

Gość grucjys
Namysłów to miasto w województwie opolskim w powiecie namysłowskim w gminie namysłów ma 16 tysięcy mieszkańców

Gość gość
Ona nie bedzie gotowac bo twierdzi,ze ja nie mam nic lepszego do roboty, pracuje i wychowuje dziecko. Otwarcie zapowiada,ze nie bedzie jesc nic innego niz Ona zaproponuje.

No to masz kilka ewentualności: - wyprowadzasz się - najbardziej radykalna i brutalna :D - gotujesz dwa obiady - nie gotujesz w ogóle - konsumujesz do końca swojego marnego żywota schabowego, mielonego i rybę - pewnie jeszcze pangę? :-o

Gość gość
To się wynies. Jej dom jej zasady

Gość gość
Mieszkanie jest nasze wspolne, na poł spłacamy kredyt wiec nie ma opcji,ze ktoras z nas sie wyprowadzi. Ona nie rozumie,ze to nie lata 90te , i ze teraz ludzie nie gotuja juz tak tradycyjnie. Ona sie obraziła i poszla do sąsiadki a ja olałam nie gotuje, zabiore córke na pizze, może pójdzie po rozum do głowy, a jak nie to ja nie bede przykladac reki do tych schabowych! ehhh

Gość gość
A co jest złego w schabowym? Bo nie jest zagraniczną potrawą? To zrób sznycle wiedeńskie. Może jej po prostu nie smakuje to co gotujesz

Gość gość
Nie ma nic złego w schabowym, jest bardzo dobry ale nie jak jadasz go na okrogło.

Gość gość
ONA to tablica rejestracyjna miasta namysłów namysłów to miasto w województwie opolskim w powiecie namysłowskim w gminie namysłów ma 16 tysięcy mieszkańców

Gość gość
A co Ty byś chciała codziennie gotować?

Gość gość
Myślę że autorka przesadza, wszystkim by zbrzydło to samo jedzenie codziennie. A "eksperymenty" po prostu mogą twojej matce nie smakować i tyle. To juz pewnie nie młoda kobieta. Co to za praca że możesz obiad ugotować?

Gość gość
Cokolwiek, jakas zupe, no no nie wiem gulasz z kasza lub ryzem bo juz nie moge patrzec na ziemniaki, moze makaron z warzywami i gilowana piers z kurczaka do tego. To tylko kilka propozycji innego obiadu nie chodzi mi o wymyslanie nie wiadomo jakich potraw, ale o jakies urozmaicenie w tej kuchni a nie wiecznie jedno i to samo. Ale nie ma byc schabowy ziemniaki i buraczki.

Gość gość
Pracuje jako grafik , w firmie jestem 3, 4 godziny dziennie reszte pracy zabieram do domu więc mam naprawde elastycznie.

co za pytanie o pracę i obiady chyba większośc kobiet i pracuje i gotuje, dla mnie sprawa oczywista a jedzenie trzech tradycyjnych dań w kółko też by mi bokiem wyszło gotuj co uważasz za stosowne, jak szanownej mamusi nie wchodzi, niech sobie kanapki zrobi

Gość gość
Zup nie jecie? To dziwne... A w innych sferach też jest taka konserwatywna? Ile ma mała? Może posłuż się takim zabiegiem, że dziecko potrzebuje urozmaicenia? Ze np musi jeść więcej warzyw bo coś tam, no to warzywa w zupie, albo surowkach. Itp