Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Beta hcg przyrosty

Polecane posty

Gość gość

Witam mam pytanie czy obliczanie prawidlowego przyrostu bety po 15dniach od ostatniego badania jest wiarygodne czy musza to byc scisle 48,72h????

Gość gość
po 15 dniach nie da się określić czy przyrost był prawidłowy.

Gość gość
Dziekuje za odpowiedz bo poprzednia bete robilam 7.08i bylo 1321 natomiast dzis zrobilam kolejna i wynik to 10 000 i wg kalkulatorow bety wyszedl za maly przyrost i juz sie wystraszylam

Gość gość
A wg norm poziom bety jest odpowiedni jak na ten tydzień ciąży?

Gość gość
No wiesz, teoretycznie mniej więcej powinno się zgadzać... Oczywiście nie dokładnie, ale skoro prawidłowo jest ok60 procent w 48 to musi tak być co każde 48 h, oczywiście tylko na początku, bo ok 7-8 tc osiąga apogeum wzrostu.

Gość gość
A w tym samym laboratorium robiłaś badanie? Przyrost jest jednak odrobinę za mały jak na dwa tygodnie. Taki poziom powinnaś mieć gdzieś po 10 dniach. Pytanie czy na ostatnim wyniku masz napisane 10000 czy powyżej 10000? Bo niektóre laboratoria taki wynik podają. Najlepiej powtórz teraz badanie po 48h w tym samym laboratorium co ostatnio. Jeśli podają dokładne wartości. Bo jeśli tylko powyżej 10000 to nie ma sensu.

Gość gość
Bedac u lekarza stwierdzil ze ciaza jest mlodsza od okresu powinien byc to 7tydzien w obecnej chwili natomiast jest 6tydzien nie wiem dokladnie ile trwa moj cykl wiec dokladnie nie moglam wyliczyc dnia owulacji poprzednia ciaze poronilam i w pierwszej @zaszlam w ciaze wiec nie wiem czy cykle pozostaly takie same czy ulegly zmianie zrobie bete w poniedzialek i wszystko sie wyjasni

Gość gość
Tak zrób teraz w poniedziałek i przyrost powinien być wyższy o te ok 66%, na USG widać juz serduszko? jeśli bije serce to zarodek jest i żyje i nie ma co się tak stresować. Czyli teraz powinno być ok 16600, Choć jeśli wynik był tak równy, tzn 10 000 to aż dziwnie podejrzane czy to prawidłowy wynik, żeby tak równo ucelować ten poziom hormonu, mogli coś w tym laboratorium pokręcić.

Gość gość
Na usg ide dopiero 2 wrzesnia tak powiedzial lekarz i stwierdzil ze wszystko sie wyjasni poprzednio jak bylam ponad tydzien temu widzial tylko pecherzyk 9.1mm ladny okragly ale zarodka jeszcze nie widzial jak narazie objawy ciazowe sa wiec jestem dobrej mysli w pprzedniej przestaly mnie bolec piersi i nadeszlo plamienie w tej objawow mam wiecej lacznie z nudnosciami wiec moze sie uda ...

Gość gość
To juz jest ktoras moja beta w tym szpitalu i pierwszy raz jest ze znaczkiem >10 000

Gość gość
No czyli nie wynosi 10 00 a powyżej 10 000 ! Widocznie tak beznadziejnie oznaczają, więc powtórzona beta nie da ci odpowiedzi czy rośnie prawidłowo. Zostaje ci zrobić normalnie betę w laboratorium gdzie dokładnie oznacza ci poziom, a później powtórzyć, albo czekać do wizyty u ginekologa.

Gość gość
Czyli mozliwe ze moja beta jest prawidlowa ? :) bo nie podali dokladnie

Gość gość
Tak, podali ci, że jest powyżej 10 000 i tyle a ile ona wynosi tego nie podali.

Gość gość
Dziejuje za pomoc bardzo mi pomoglas :-)