Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Obawiająca

Brak okresu , test ujemny !! ??

Polecane posty

Gość Obawiająca

Witam, dzisiaj wykonałam test ciążowy "Pink test" i jest wynik ujemny. Z tym, że wciąż nie pojawił się u mnie okres, a mam lekkie kłucie w piersiach, jak również niekiedy lekkie pobolewanie w dole brzucha, jak przy menstruacji. Próbowałam również badać szyjkę macicy od kilku dni i jest ona w różnych położeniach. Raz łatwo jej dotknąć, gdyż jest blisko i jest twarda, raz jest wysoko, ciężko do niej dotrzeć i jest miękka, cały czas w sumie z tego co zauważyłam jest otwarta, koniuszek wchodzi. Jednak nie znam się na tym za dobrze. Do stosunku doszło 15.06 i 16.06, więc wydaje mi się, że test by już wykrył, gdyby to była ciąża, gdyż minęły już ponad 2 miesiące od niego. Okres ostatnio też mi się spóźniał.. Może to przez odstawienie tabletek? Z tym, że odstawione zostały ok. 3-4 miesiące temu.. Ostatnie okresy przedstawiają się tak: 29.05-04.06 ; 12.07-17.07 ; i od tamtego czasu brak.. Okres w lipcu trwał 5 dni, zazwyczaj mam 6-7, upławy były spore o kolorze bardzo krwistym, jasno czerwonym. Dodam iż mam już jedno dziecko, urodzone w lutym 2014r. Co myślicie o takowym zachowaniu organizmu i czy któraś z was miała podobnie? Jest możliwe, by po 2 miesiącach od stosunku test nie wykrył ciąży, a szyjka była w różnych położeniach?

Gość gość
Nie jesteś w ciąży. Idź do lekarza

Gość gość
piszesz ponieważ uważasz, że.. ?

Gość gość
Mam ten sam problem co Ty, tez nie mam @, test też negatywny, Misiaczka spóźnia mi się 5 dni, zabezpieczaliśmy się prezerwatywą , i globulkami plemnikobójczymi, dodatkowo, partner nie kończył w środku, Mimo to okropnie boję się że to ciążą, mam maluszka 8 mis, i narazie nie planowałam kolejnego potomka.

Gość obawiająca
No mi się spóźnia dużo bardziej :( dostaję świra, ponieważ też nie mogę sobie pozwolić na kolejne dziecko.. :(

Gość gość
Idź do lekarza!

Gość gość
raczej nie jesteś w ciąży, 2 miesięczna ciąże test by wykrył, raczej jakieś zaburzenia hormonalne, okropnie się stresuje że jednak mogliśmy zaliczyć wpadkę i pluję sobie teraz czemu lepiej się nie zabezpieczyłam, Choć z drugiej strony partner nie skończył ani razu w środku

Gość obawiająca
normalnie mam identycznie jak Ty ! Też pluję sobie w twarz, że mogłam wgl. tego nie robić, dopóki nie zamontuje wkładki hormonalnej... Grr.. Tylko ona do mnie jakoś przemawia.

Gość gość
To efekt odstawienia tabletek.

Gość gość
miałam założyć sobie wkładkę , ale brałam tabletki Azalię i Limetic i bardzo źle się po nich czułam, tzn miałam cały czas krwawienie, a Mierna też ma tylko progesteron dlatego mogą ją stosować mamy karmiące lekarz tez mi powiedział że jak tak źle organizm znosi sam progesteron, to założę wkładkę , wydam pieniądze a potem będę musiał ją wyciągać , oczywiście powiedział że decyzja należy do mnie bo może jednak przy Mierenie tak nie będzie, mogłam sobie założyć tą miedzianą ale jakość mnie nie przekonał, w tym cyklu miałam iść po plastry Ewra, a tu @ brak zwariować można

Gość obawiająca
No rozumiem.. Myślę, że nie jesteś w ciąży, bo jednak się zabezpieczałaś kilkoma różnymi sposobami. Daj znać jak dostaniesz @ ;)

Gość gość
Przeciez juz raz mialas okres po tamtych stosunkach i to 5 dniowy wiec nie tylko jakies plamienie wiec skad pomysl ze mozesz byc teraz w ciazy ? Skoro o takie cos pytasz rozumiem ze jestes jeszcze bardzo mloda wiec radze sie dobrze zapoznac z tematem zanim zaczniesz regularnie uprawiac sex bo co miesiac bedziesz plakac ze ciaza. Opoznienia czy wczesniejszy okres to rzecz calkowicie normalna zwlaszcza w lecie i przy tak wysokich temperaturach jakie ostatnio byly. Organizm warjuje. Jesli przez tydziennie dostaniesz to idz do lekarza po tabletki wywolujace ale juesli juz cos odczuwasz to zapewne zaraz nadejdzie. Warto sie dokdztalcic.. Ech

Gość obawiająca
Byłam u ginekologa, miałam usg dopochwowe i wykluczył ciążę :) Przepisał Luttagen i zobaczymy co to będzie :)