Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alergia a brak nowego produktu

Polecane posty

Gość gość

Moja 4 tygodniowa córcia dostala na buzi wysypki. Próbujemy namierzyć winowajce. Czy to mozliwe, zeby uczulilo ja coś, co wcześniej dobrze tolerowala? Od początku karmienia jadlam nabiał i bylo w porzadku, ale moze przestalo byc?

Gość gość
Tak mogło coś zacząć uczulac

Gość gość
To moze być trądzik niemowlecy, a nie alergia.

Gość gość
Zakładam, że karmisz piersią. To może być chemia w czymkolwiek.

Gość gość
Twoja dieta w czasie karmienia musi być zróżnicowana. Nie możesz jeść ciągle nabiału. Możliwe, że dziecko dostało alergii na nabiał. Możesz to sprawdzić wykonując u niego badania http://www.alergiczne.info/dostepne-profile a może to potówki?

Gość gość
Moim zdaniem najlepiej będize jak udacie się do dobrej pracowni alergologii typu http://alergomed.com.pl/ i wykonacie badania na co Wasza córka jest uczulona. Koszt jest niewielki, a będziecie mieli pewność czego nie powinna jeść, ani z czym się stykać

Gość gość
U mojego synka przez pierwsze trzy miesiące skóra była gładka, jadłam wszystko i karmiłam go piersią. W czwartym miesiącu na policzkach, czole i łakociach pojawiła się wysypka, a skóra zaczęła się łuszczyć, swojej diety nie zmieniałam. Alergolog polecił mi wykluczyć białko krowie z diety i podawać Antkowi latopic, po miesiącu wszystko wrócił do normy, saszetki uszczelniają jelita dziecka, co uniemożliwia przenikanie alergenów, u nas pomogły.