Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Biedamamuśki wbijcie sobie do tych

Polecane posty

Gość gość

zakutych łbów, że nie wszyscy klepią biedę.

Gość gość
A wy bogate, że pieniądze to nie wszystko. I kurs kultury jest wyższy od euro.

Gość gość
Różnica między bogatą a biedną jest taka, ze w większości przypadków bogata wie, że są takze biedni, a biednej nie mieści się we łbie, ze mozna być bogatym i być uczciwym.

Gość gość
mozna, ale to raczej jest spowodowane tym, że widzi jak się dochodzi do bogactwa - biedny tez może miec jakies doświadczenia i obserwacje;) Jak doszłas do tego bogactwa - opowiedz, oprócz dyrdymałów typu ciężka praca itp

Gość gość
NO JAK DLA CIEBIE DYRDYMAŁ TO CIĘŻKA PRACA- TO JA NIE MAM PYTAŃ. Głupia i biedna się urodziłaś i głupia i leniwa umrzesz. To że leniwa --dostałaś gratis:D

Gość gość
Chodzi o konkret - na czym zarobiłaś, że jestes bogata - na futrach? rolnictwie? transporcie? na czym?

Gość gość
Tak, doszliśmy cięzką pracą i wiedzą. Studia (prawo oraz finanse, uprawnienia zawodowe, trafione inwestycje). Takich jak my jest masa, tylko nie macie o nich pojęcia, bo takich jak my nie widac, bo sie nie afiszujmy.

Gość gość
do autorki/autora tematu-"biedamamuśki"- co to za określenie,Jezus i Jego Matka też byli biedni,prawda?przydałoby się choć odrobinę kultury...

Gość gość
Jakie inwestycje? W co? skoro juz jesteście bogaci to możecie podpowiedziec innym prawda?

Gość biedamauśka1
ale ja doskonale wiem, że nie wszyscy klepią biedę :o czy to jest powód aby kogoś obrażać i nazywać biedamamuśką? niektórym chyba pieniążki na łeb siadły i wydaje im się, że kultura ich nie obowiązuje. Teraz to taki nowy sport na kafe? obrażanie biedniejszych? żeby co? żeby jeszcze im dokopać albo się dowartościować? Żałosna jesteś autorko i pamiętaj, że na twoją rodzinę może spaść straszna choroba np rak jak na moją, że może przyjść ci do firmy kontrola skarbowa, która będzie siedzieć w niej przez dwa lata jak u mnie i w tym czasie musisz praktycznie zamknąć działalność i stoisz tak jak ja, a wiesz co to oznacza jak masz klientów, zamówienia, kontrakty? Kontrola nic nie wykaże ale firma pójdzie z dymem w świetle prawa jak moja i wtedy też zostaniesz BIEDAMAMUŚKĄ.... dziękuję i pozdrawiam :)

Gość gość
Inwestycje w przedsiębiorstwo, walutę.

Gość gość
Aha - no i jeszcze skąd pieniądze na te inwestycje?

Gość gość
"Jezus i Jego Matka też byli biedni,prawda?przydałoby się choć odrobinę kultury..." A kimże była ta Maria i Jezus? O ile kiedykolwiek istnieli - bo wg historyków takie postacie byc moze istnialy, ale nie były tym za kim ma je ludzkość ;)

Gość gość
"Aha - no i jeszcze skąd pieniądze na te inwestycje?" zarobione własna głową (prawo, restrukturyzacja przedsiębiorstw). Własną wiedzą. Tak, drogie mamuśki - jest wiedza, na której dobrze się zarabia. Tzw. know-how :)

Gość gość
no dobrze super ale czy to daje wam prawo do wyzywania kogoś og głupich i leniwych? a w ogóle co nas to obchodzi czy takich jak wy jest pełno i że się nie aficzujecie? Ja wam nie zawiszczę ale chyba czegoś wa jednak w życiu zabrakło skoro musicie w tym swoim bogactwie dla zabicia czasu w niedzielę jak na prawdziwego szczęśliwego człowieka przystało, obrażać innych i wybebeaszać się z tym, że macie pieniądze z inwestycji i bla, bla, bla no miejcie, kogo to obchodzi! ale dlaczego nas wyzywacie od głupich zakutych łbów i biedamamusiek? czy to zbrodnia, że jesteśmy biedniejsze od was? Tak teraz bogaci spędzają wolny niedzielny czas? Współczuję zatem :(

Gość gość
Autorka tematu cierpi na biedę emocjonalną.

Gość gość
Taa, jasne, sami bogaci wokół a na forum co i rusz tematy o tym po co kupować dziecku okrycie kąpielowe skoro zwykły ręcznik wystarczy i po co wyrzucać pieniądze, śmiech na sali :D

Gość gość
aha no to już wszystko wiem, dzięki - nie masz sie czym zatem chwalic:)

Gość gość
hahaha dokładnie :P bogaczki co w niedzielę popołudniu muszą wleźć na kafeterię, opisać swój majątek, powiedzieć wszystkim, że majo piniundze i powyzywać innych, a między wami pewnie Kulczyk Grażynka siedzi i też tłucze na kafeterii jak na bogaczkę przystało :D :D Dziewczyny klasy i kultury to wy za żadne pieniążki nie kupicie :) urodziłyście się jako kołtuny i jako kołtuny umrzecie <--- parafrazując wielką damę z godziny 15.56

Gość gość
Uwielbiam ten argument, ze niby zamożni nie śmigają w niedziele po internecie :) śmigają, śmigają :) I jest jeszcze inne: 1) pieniądze szczęścia nie dają i pewnie bogaty ma paskudne życie prywatne oraz że karta się może odwrócić - zawsze padają z ust biednych :) Nigdy nie słyszalam czegoś takiego od majętnego.

Gość gość
I to te majątki dają wam prawo wyzywać kogoś od zakutych łbów i pogardliwie nazywać biedamamuśką? czy ktoś tu was zaatakował? Przecież to jakaś wielce bogaczka zaatakowała biednych i dziwicie się, że im się takie coś w ich stronę nie spodobało? Pieniądze może i macie ale kultury i klasy za grosz :o Ja odpukać kasę mam i żyję lekko ale w życiu by i nie przyszło naśmiewać się z innych czy ich wyzywać. Normalne to wy nie jesteście :o

Gość gość
a mnie tez smiesza te debilne posty: Czy naprawde sa ludzie ktorzy zarabiaja 5 tys? albo skad macie na wakacje? i tak delej A jak ktos odpisze, to zakute lby twierdza ze to sciema, bo ktos zrobil blad ortograficzny i wedlyg - zakutego lba- nie moze byc lekarzem, prawnikiem czy dyrektorem.

Gość gość
Może, ale wyobrazenie jest raczej takie, że prawnicy, dkotorzy, czy ogólnie ludzi esukcesu nie musza się już tak dowrtosciowywac jak wutorka powyżej...

Gość gość
gość dziś Uwielbiam ten argument, ze niby zamożni nie śmigają w niedziele po internecie usmiech.gif śmigają, śmigają usmiech.gif I jest jeszcze inne: 1) pieniądze szczęścia nie dają i pewnie bogaty ma paskudne życie prywatne oraz że karta się może odwrócić - zawsze padają z ust biednych usmiech.gif Nigdy nie słyszalam czegoś takiego od majętnego xxxx nie o to chodzi kołtunko, że nie śmigają ale normalni ludzie nie mają potrzeby ubliżania innym, biedniejszym na forach internetowych, bo to jest poprostu żałosne, a wy w swojej złośliwości macie chyba frajdę z tego wyśmiewania. Z tym życiem prywatnym to ja też w to nie wierzę ale zaczynam widzieć, że coś jest na rzeczy skoro dla poprawy humoru lub bez powodu musicie zakładać takie tematy naśmiewające się i dokuczające innym. Ja np nie mam takiej potrzeby, bo jestem NORMALNA, wy to nie wiem popier/dolone od urodzenia albo od tej kasy jeno z dwóch :D

Gość gość
dlaczego szczęśliwa bogata autorko wyzywasz ludzi i wyśmiewasz ich? co oni ci zrobili? co wam zrobili ci biedni? Po co ten temat wam? Temat z d...py założony przez debilkę dla takich debilek jak ona. Bogaczki muszą się dowartościowac na forum wow jakie to stylowe :P

Gość gość
a bo będzie chociaż wiedzieć ,co to parafraza? ;)

Gość gość
A ja myślę, że temat jest założony w odpowiedzi na teksty na tym forum, ze jak bogaty, to ukradł, że w Polsce nie można dobrze zarabiać, że jak twierdzi ze jest bogaty to napewno kłamie. W polsce bycie bogatym jest trudne, bo ludzie nie lubią bogatszych od siebie.nawet jak sam zarobiłeś to i tak myślą, że ukradłeś. Skoro biedni ubliżają bogatym to bogacie w koncu anonimowoteż zaczną ublizac biednym. Akcja=reakcja.

Gość gość
Chodze na spotkania mojego roku ( studia byly z tych, co to trudno sie dostac, wiec trafiali zdolni i pracowici) - i widze, ze oprocz wyjatkow, ze ktos np wpadł w alkololizm, lub ciezko zachorowal - wszyscy maja się bardzo dobrze, nawet jak nie parcuja w zawodzie, to umieli sie przekwalifikować, a nie kojarze wsrod kolegow żadnego złodzieja:)

Gość gość
16.43 tego to ty nie wiesz po co jest założony, gdybać to sobie możemy obie :D jeżeli nawet masz rację to można było to napisać normalnie bez obrażania nikogo i wtedy na pewno byłaby pełna zgoda i te biedniejsze też by przytaknęły, że nie każdy bogaty to złodziej, a ze złodziejami to tak jest, że sa i biedni i wśród bogatych się zdarzają. Tak jak są biedni z klasą i bez tak są bogaci z klasą i bez co najlepiej widać po żałosnej autorce tematu i jej podobnych.... no co tu dużo mówić chamskich prostaczkach :)

Gość gość
Biedniejsi taki i atakami na bogatych rekompensują sobie biede. Jak powiedzą, ze ukradł albo że ma złą passę w życiu prywatnym to mu lepiej trochę.