Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kolczyki u polrocznej dziewczynki. Co myslicie?

Polecane posty

Gość gość

Coreczka ma 6.5 miesiaca. Maz mi juz oddwoch miesiecy wierci i truje zeby jej dziurki zrobic. Ja sie nie zgadzam bo uwazam ze jest za mala i niepotrzenie bedzie jej bol fundowal on natomiast pozostaje nieugiety i twierdzi ze przesadzam ze prawie kazda dziewczynka ma. Co myslicie o kolczykasz u tak malych dziewczynek. Czy nie lepiej zaczekac chocby do 3 roku zycia

Uważam że to kaprys rodziców. Można ale poi co? To wcale ładnie nie wygląda. No i nigdy nie wiadomo czy coś nie będzie ropieć (chociaż chyba zdarza się to baaaardzo rzadko)

Gość gość
uważam, że tak małemu dziecku kolczyki są w ogóle niepotrzebne, wygląda to okropnie, a dodatkowo jest niewygodne i niebezpieczne dla takiego malucha, niech ten Twój mąż sam sobie zrobi kolczyki, a dziecku da święty spokój

Gość gość
Podobno nie powinno się przebijać uszu takim małym dzieciom, ponieważ ciało dziecka może nie tolerować kolczyków i w późniejszym czasie dziecko będzie podatniejsze na różnego rodzaju alergie na metale występujące np. w kolczykach, czy innej biżuterii.

Gość gość
oczywiście głupota i buractwo mamuśki tylko wychodzi.

Gość Jakie to żenujące
Coś ma z głową Twój mąż.Niech sam się zakolczykuje skoro jemu tak bardzo podoba się.Dziecko jest za małe żeby przekuwać uszka takiemu małemu dzieciaczkowi.Nie powinnaś dopuscić do tego! Dziewczynka będzie starsza wtedy sama zdecyduje czy chce mieć kolczyki.

Gość gość
zaczekaj aż sama będzie chciała, będzie świadoma tego faktu a nie na zasadzie kolczyki mam od urodzenia.

Gość gość
córka ma 7,5 roku, uszy przebite tydzień temu. To była tylko i wyłącznie jej decyzja, bardzo chciała mieć kolczyki. Owszem trochę się bała przebijania ale chęć kolczyków zwyciężyła strach.

Gość gość
Zauwazylam,ze mamy paraduja z juz 3 miesiecznymi coreczkami,ktore maja kolczyki w uszach. Dla mnie to glupota. Sam zabieg moze nie boli i sie go nie pamieta. Ale przeciez ranka zwyczajnie boli. Takie male dziecko nie rozumie skad bol. A ten bol zafundowali mu rodzice. Ja sama uprosilam mame,zeby mi pozwolila. Mialam przekluwane igla,nie bylo jeszcze pistoletow. Bolalo jak cholera. Potem przez kilka dni tez bolalo. Mialam ok 4lata. I nadal pamietam.

Gość gość
Moja córka miała 8 miesięcy, kiedy przebiliśmy jej uszy. Nie płakała, uszy nie ropiały, w ogóle nie było widać, że cokolwiek miała robione. Wygląda ślicznie i wszystkim się podoba. Teraz ma 2,5 roku i cieszy się z kolczyków. A wam nic do tego! x ale po co to zrobiłaś?? dla swojej fanaberii! kup sobie lalkę a testuj na dziecku swoich wymysłów! PO co jej te kolczyki w wieku 8 miesięcy? bo ma głupia matkę! ja córce też przebiłam uszy po komunii ale to była jej decyzja, sama chciała. i nie piernicz że to nie boli! jak 8 miesięczne dziecko ma ci to powiedzieć? moja córka miała tkliwe uszy jeszcze 2 tyg po zabiegu, wiem bo była w stanie powiedzieć. Twoja córka 8 miesięczna po prostu płakała a ty pewnie myślałaś że marudzi. wstrętna egoistka! pusta baba, która nie ma czym w życiu sie pochwalić tylko kolczykami w uszach dziecka, trzeba było sobie jęzor przekłuć.

Gość gość
Trochę za wcześnie, nigdzie się jej nie spieszy, będzie na to czas.

Gość gość
No właśnie po co? Nawet ładnie to nie wygląda.Takie dziecko jest śliczne samo w sobie i nie potrzebuje tego typu ozdób.To powinna być świadoma decyzja dziecka.

Gość gość
ja mam córe 6,5 miesiaca dosła sliczne kolczyki na chrzest, ale przebije jej dopiero jak bedzie chcieć, i bedzie tego swiadoma, wcale teraz ładnie nie bedzie wygladać, bo ma mało włosków i nie beda kolczyki pasowac, od razu korale, pierscionki i tatuaz zrób bo slicznie jej bedzie.

Gość gość
Kolczyki u takiej małej jak najbardziej! Lepiej zniesie a Stare baby co miały 30lat temu robione dziurki niech się nie wypowiadają jak nie wiedzą jak obecnie to wygląda. Maleństwo dużo lepiej to zniesie, nic nie boli,robi się oba uszy na raz,nic nie ropieje! Chwila moment a potem taka dziewucha co ma 8lat nie dość ze panikuje ze strachu, to ja boli,ma już inna skórę na uszach bardziej wrażliwa,i taka jest prawda! !!!!!

Gość gość
Moja córka ma 3,5 roku i ani myślimy jej przebić jeszcze jest mała

Gość gość
Ja przebilam corce jak miala 2.5 roku ani nie zaplakala. Nie wyobrazam sobie czekac do 7 czy 8 roku zycia. Te dziewczynki potem sie boja i nie chca miec. Druga corka ma pol roku i juz mysle kiedy sie wybierzemy na przeklocie poszlabym juz teraz ale troche sie boje bo jakby nie bylo to boli. Ale w wieku 2 lat na pewno bedzie miala juz kolczyki

Gość gość
Kolczyki u takiej małej jak najbardziej! Lepiej zniesie a Stare baby co miały 30lat temu robione dziurki niech się nie wypowiadają jak nie wiedzą jak obecnie to wygląda. Maleństwo dużo lepiej to zniesie, nic nie boli,robi się oba uszy na raz,nic nie ropieje! Chwila moment a potem taka dziewucha co ma 8lat nie dość ze panikuje ze strachu, to ja boli,ma już inna skórę na uszach bardziej wrażliwa,i taka jest prawda! !!!!! x puknij się w głowe! wg ciebie 8 latka panikuje a kilkumiesięczny dzieciak nie? bo nie wie co mamuśka sobie wymyśliła, na co go świadomie skazuje! ból jest taki sam! tylko małe dziecko nie powie że boli bo nie umie! a durna mamuśka sobie wmawia że zniosło fantastycznie.

Gość FAJNIE JEST
Każdy wychowuje swoje dziecko w/g swojego uznania.Niektórzy dziecko traktują jak zabawkę.Ich sprawa, ich problem.Jaki rozum taka mowa.Osobiście nie zrobiła bym krzywdy własnemu dziecku przekuwając uszy - na pewno nie dla własnego kaprysu.

Gość gość
Pracuje w przedszkolu i powiem wam ze rzadko ktora trzylatka nie ma przebitych uszu.

Gość gość
przekŁuć uszy, a nie przekuć, nie widzicie różnicy

Gość gość
Czy wy w ogole jestescie takie pewne ze waszym corka bedą sie podobały kolczyki i to ze maja dziury w uszach? U nas każda decydowała czy chce mieć dziurki czy nie. I tak z 4 dziewczyn, maja przebite tylko 3. Siostra ma 20 lat i mowi ze nie chce kolczyków, ze jej sie to nie podoba i moze kiedyś jej sie zachce ale jeszcze nie teraz.

Gość gość
Wieś polska tańczy i śpiewa. Niemowlakom przebija uszy cygaństwo. I lumpy.

Gość gość
idiotki, przebijają małym dzieciom uszka i tłumacza sobie ze lepiej jak jest małe bo nie bedzie sie bało i darło,bo nie ma jak sie obronić, jak 8 czy 7 latki!! i macie własnie odpowiedz ze jezeli 7 latka nie chce kolczyków bo sie boi to znaczy ze ma w d***e wyglad i kolczyki jej sa nie potrzebne!!!!!!!!! to nie sa wasze ciała i nie powinnyście decydowac za dziecko kretynki, bo macie w d***e ich potrzeby a myslicie jak tylko dzieci wylansować. Sama mam córe i sama zadecyduje czy chce kolczyki czy nie i tyle pustaki.

Gość gość
a ja radzę, żeby taka matka jedna z drugą zanim przebiją dziecku uszy wybrały się do szpitala na SOR i porozmawiały z lekarzem czy pielęgniarką o tym ile mają przypadków pozrywanych płatków, niegojących się ran.... Na pewno zaraz się wam odechce robić z dzieciaka "starej maleńkiej "

Gość gość
a nie lepiej zaraz po porodzie zakolczykować w nosie, na języku i cipkę? dobrze zniesie i bedzie tak ładnie.....

Gość gość
jak widze moja córe która ma niecałe 7 miesiecy jak raczkami wymachuje wszedzie nawet uszka sobie dotyka, czy ciagnie to jak by miała kolczyki to zaraz by sobie krzywde zrobiła, jak mozna takim dziecia w ogóle przebijac uszy to dla mnie jest nie pojete. Mama mnie przebila za moja zgoda po komunii w czesniej nawet nie myslałam ze ich nie mam, dostałam na komunie i poprosiłam o przebicie. Na szzescie miałam mądra mame która nie chciała sie chwalic mna przed znajomymi i która mnie szanowała, i nie ozdabiała, jak choinkę bo byłam dzieckiem.

Gość gość
no po porodzie najlepiej a niech dziecko ma z głowy na przyszłosc a i jeszcze tatuaz zrobic na tyłku z napisem," mam walnieta patologiczna matkę"

Gość gość
Beznadziejny pomysl. Po pierwsze po co sprawiac dziecku bol, ktory jesg calkowicie zbedny? Dodac dotego okres gojenia sie dziurek, ktore swedza i czesto ropieja. Po drugie tak male dziecko chwyta sie za uszy, chwila nieuwagk i nieszczescie gotowe. Po trzecie- po co? Czh coreczka naprawde brzydko wyglada bez bizuterii? Uwazam, ze gak male dzieci nie potrzebuja ozdob

Gość gość
Mozna, ale po co? Po co niemowleciu kolczyki? Strasznie glupio to wyglada... Dziecko nie jest po to, zeby je stroic w tiule i kolczykowac. No, chyba, ze wlasnie po to je chcialyscie. Aby sie chwalic przed sasiadami. A argument, ze niemowle ma "inna" skore niz kilkulatek rozsmieszyl mnie do lez... Samo przeklucie moze nie boli, ale potem gojenie juz tak. Moja corka ma 5 miesięcy. Często trzyma sie za ucho. Jakby miala kolczyk to na bank wyrwalaby go sobie.