Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

annazabran

Chela Mag B6 opinie

Polecane posty

Jest tu ktoś kto brał Chela Mag B6? Wiem, że jest też w wersji "skurcze" i ma dodatkowo potas. Magnez w postaci chelatu jest podobno najlepiej przyswajalny. Prawda to?

Tak, chelaty faktycznie są najlepiej przyswajalne. Ja przy ćwiczeniach miałam okropne skurcze i mój trener personalny mi polecił właśnie Chela Mag B6 Skurcze (potas, magnez, witamina b6) Najlepiej uzupełnić jeszcze dietę np jedząc sporo pomidorów - mają dużo potasu a teraz przecież idealny sezon :)

Gość gość
PRODUKTY PSZCZELE - maja WSZYSTKIE mikro- i makroelementy oraz witaminy! i sa w 100% przyswajalne. te trucizny sprzedawane w aptekach nie tylko sie nie przyswajaja, ale jeszcze odkladaja w zatokach i stawach. po latach to wychodzi :o poza tym takie tabletki sa powleczone kolorowymi, o slodkim smaku, trujacymi substancjami, ktore jeszcze bardziej zatruwaja nasz organizm! produkty pszczele nie maja sobie rownych. jedzcie pylek pszczeli, pierzge, miod, mleczko pszczele. to samo ZDROWIE!

Gość Farmaceuta1
Wchłanialność chelatów nie jest absolutnie potwierdzona. Producent opiera się wyłącznie na swoich własnych badaniach (a wiadomo, że kto płaci za badania ten otrzymuje takie wyniki żeby mu wyszło to co chciał żeby mu wyszło) i to nigdzie nie publikowanych. Czyli nikt nie mógł tego zweryfikować - żadna jednostka publiczna, badawcza itp. I to powinno dać wystarczająco dużo do myślenia na temat superwchłanialności Chelamagu.

Gość gość
Oczywiście, ze jest potwierdzona, tylko nie ma przetłumaczonych na polski publikacji

Gość gość
nie wiem jak jest z potwierdzeniem skuteczności naukowo, ale ja wiem po sobie, że jak czasem przeholuje z kawą, niedoborem snu i stresem, to mam fatalne skurcze. Wtedy inne preparaty z magnezem mogę brać garściami i nic, a chelat magnezu wystarczy 2 razy i od razu poprawa. Wiem, wiem, powinnam ciągle przyjmowac magnez przy takim trybie życia

No tak, zdecydowanie powinnaś brać na stałe! I faktycznie najlepsze potwierdzenie to takie gdzie "pacjent" widzi różnice a nie jakieś głupie papierki. Ja też w końcu kupiłam ten Chela Mag B6 i też potwierdzam, że jest bardzo dobry.

Gość Paula B
Ja przyjmuje regularnie od kilku miesięcy Chela-mag b6 i jestem bardzo zadowolona. Miała problem z drgającymi powiekami i skurczami łydek. Tak mniej więcej po 2 tygodniach stosowania chelatu dolegliwości znacząco się zmniejszyły, a po miesiącu już sladu po nich nie widać. :)

Gość Zosia83
Mi chela-mag b6 pomógł uporać się z kilkoma kłopotami. Miałam spore niedobory magnezu i przez to drgały mi powieki. Po nieco ponad tygodniu brania miałam problem z głowy a co najważniejsze, po tym jak zaczęłam brać po kilku tygodniach poprawił mi się zdecydowanie sen. Łatwiej zasypiam i już nie budzę sięw nocy :)

Gość rita

Mnie dokuczały kilka tygodni bóle łydek i drżenie powieki, do tego kołatało mi serce też - nie skojarzyłam że to z braku magnezu :/  Lekarka mnie dopiero nakierowała. I  kupiłam "niedrogi " suplement , myślałam że jak magnez to każdy dobry. I nie pomagało :/ Zaczełam brać podwójną dawkę nawet i jeszcze potas kupiłam- miałam wrażenie że się nawet nasiliło- głownie ta powieka i serce. Wystraszona popędziłam do lekarza no i mi wyjaśnił. Koniecznie trzeba wziąć LEK!!!   a nie suplement bo te nie są badane i kontrolowane i tak naprawdę to w magnezie może wcale nie być magnezu.  Polecił  mi lek Laktomag B6  - mówił że dobrze wchłanialny magnez i w dużej dawce. Drżenie powieki i kołatanie serca ustapiło po 3 dniach!  Bóle nóg jeszcze miałam do 2 tygodni a potem jak ręką odjął. Na plus dla laktomagu - że moge podawac też dziecku bo można go rozpuścić, robi się z tego fajna bananowa zawiesinka i zalecana od 1 roku zycia. Córa zakochana w smaku