Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prezent na wesele

Polecane posty

Gość gość

Tak się złożyło, że na przełomie września i października szykują mi się 3 wesela. O jednym wiedziałam wcześniej... o tym październikowym..a te dwa wrześniowe trochę mnie zaskoczyły. Tym bardziej ze na jedno dostałam zaproszenie na 3 tyg. przed. (szybkie wesele z powodu ciązy więc i termin proszenia krótki) Ciężko jest w mi teraz uzbierać kasę na 3 wesela. Chciała bym iść tym bardziej , że wszystkie koleżanki były u mnie na weselu.....nie wiem co robić.. co dać lub ile? Dwa trzy i cztery lata temu miałam dwa ostatnie wesela i na nie dawałam po 300 i 400 zł....teraz tyle kasy nie nazbieram.. a nie chce wybierać że do jednej z nich idę a do drugiej nie bo będzie jednej przykro..... I teraz sprawa zasadnicza napisze co ja dostałam od tych dziewczyn na wesele i w związku z tym jak ja się powinnam w tej sytuacji zachować.... wszystkie z nich były z osoba towarzyszącą. 1. ta z października dała mi 200 zł- planuje dać jej miedzy 300-400zł, bo ja ślubowałam wcześniej więc i kwota powinna być większa myślę 2. dała mi 50 zł i pościel za jakieś 30 zł- nie wiem co ja mam dać i za ile 3. dała mi prezent za 12 zł- tak 12 nie ma tu błędu i to tutaj już w ogóle nie wiem... wszystkie pochodzą z przeciętnych rodzin ani bieda ani wielkie bogactwo więc te dwie ostatnie uważałam i uważam że zachowały się trochę nieładnie... ale cóz.. ja bym tak nie postąpiła bo byłoby mi zwyczajnie głupio... jak gdzieś ide to najpierw szykuje kase na wesele na prezent a potem jak mnie stać kupuje sobie kiecke.. a jak już nie mam to zakładam z tych które mam w szafie...... a moje koleżanki mnie załatwiły po najniższej linij oporu a same wystrzeliły się w nowe kreacje+fryzjer itp więc myślę ze mogły zachować się trochę inaczej... ja tak nie potrafię,, z wstydu bym się spaliła..... i teraz nie wiem :-(

Gość gość
Wiem masz racje, inni się nie przejmują a człowiek się wstydzi, głupio mu......eh wiem że to głupie ale myślę sobie co ci ich mężowie powiedzą.... :-( przecież te na pewno nie przyznają się, że jak kiedyś były u mnie to załatwiły mnie na całego...

Gość gość
a moje koleżanki mnie załatwiły po najniższej linij oporu >>>>>>>>>>>>>>>>> WTF?

Gość gość
Otulona _snem...dzięki za poradę :-)

Gość gość
Z ciekawości... Co Ci dała za 12zl?czekoladki?

Gość gość
Kurde mi by było wstyd. Na kasie nie śpię ale prezent postaralabym się kupić przynajmniej za 100. Ta ostatnia to chyba zaszalała?

Gość gość
rozwiewając ciekawość :-D to od tej ostatniej dostałam słoiczki do np. kawy herbaty cukru z takiego sklepu... wszystko po 4zł :-) 3 słoiczki po 4 zł i wyszło 12... w zasadzie mogę iść tym samym tropem teraz ten sklep ma wszystko po 5 zł :-)