Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madinettowa

MADINETTE antykoncepcja. Dobre? Złe?

Polecane posty

Gość Madinettowa

Witam, dzisiaj zaczęłam brać tabletki Madinette. Czy któraś z was je stosuje, stosowała? Możecie coś powiedzieć na ich temat? Jakieś skutki uboczne? Dobre zabezpieczenie? Itd..? Wcześniej brałam Lesinelle, miałam przerwę kilka miesięcy i teraz dostałam te. Może któraś też przeszła z L na te ? :)

Gość gość
Wszystkie tabletki mają skutki uboczne, tylko nie o wszystkich skutkach wiemy. Osobiście radzę ci odstawić i zacząć się zabezpieczać bezpiecznie dla zdrowia.

Gość gość
I jeszcze jedno, mam doświadczenie z hormonami i znam dziewczyny, które stosowały. Nigdy, nigdy więcej.

Gość gość
a dlaczego? I w takim razie jak nie tabletki, to co polecasz? :)

Gość gość
Tylko prezerwatywa + ewentualnie jak się bardzo boisz to wyznaczanie dni niepłodnych + jakiś żel plemnikobójczy, nie niszcz sobie zdrowia. Skutki hormonów mogą być naprawdę opłakane.

Gość gość
Zresztą, przeczytaj sobie skutki uboczne leków hormonalnych i sama sobie odpowiedz na pytanie. Czy warte jest ryzykowanie swoim zdrowiem? Ja powiem tak: stosowałam hormony, moje znajome też, skutki uboczne są nieuchronne. Prędzej czy później. Mniej lub bardziej. Na szczęście ja to szybko zrozumiałam i wiem, że to brak szacunku dla siebie i swojego zdrowia, żeby to łykać miesiącami, czasem nawet latami. Twój partner musi też to zrozumieć i nie powinien Cię narażać. Rób jak chcesz, ja wyraziłam swoje zdanie, bo przeżyłam toi znam problem z autopsji. Znajdziesz wiele opinii kobiet chwalących taką antykoncepcję- jednak o wielu wielu wielu skutkach dowiadujemy się znacznie później. Poza tym - zawsze to ryzyko. Pozdrawiam