Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tarczyca wyniki

Polecane posty

Gość gość

Hej. Mam problem i zawracam się do Was czy jest ktoś w stanie zinterpretować moje wyniki bo ja już sama nie wiem czekam za wizytą u endo ale i tak nie daje mi to spokoju. TSH 4.75. FT3 4.56. FT4 10.09. A normy to : TSH 0.25-5.0. FT3 3.50-8.30. FT4 10.60-19.40 . Z góry dziękuję

Gość gość
Skoro nie przekroczyłaś normy Tsh,to lekarz pewnie Ci powie,że wszystko w porządku jest Ja przy takim Tsh,miałam już niedoczynność

Gość gość
Wyniki są dobre przecież to widać gołym okiem.

Gość gość
Ale FT4 jest poniżej normy i to mnie zastanawia

Gość gość
Masz niedoczynność tarczycy. U kobiet w wieku rozrodczym tsh nie powinno przekroczyc 2, poza tym ft4 masz poniżej normy, a powinno być w gornej granicy normy. Idź do endokrynologa, dostaniesz euthyrox i hormony szybko powinny wrócić do normy, ale niestety leki często trzeba brać już do końca życia. Poza tym lekarz zrobi Ci usg tarczycy i da skierowanie na badanie w kierunku przeciwciał Hashimoto. Ogólnie się nie martw, ja miałam wyniki podobne do Twoich i szybko udało się hormony uregulować, jednak tak jak pisałam, leki muszę brać do końca życia...

Gość gość
Dziękuję bardzo za pomoc :) teraz zostało mi tylko czekać na wizyte :)

Gość gość
gość z 9:02 Gołym okiem to Ty możesz sobie włosy w d***e pooglądać :P Dziewczyna ma niedoczynność jak nic Endokrynolog od siedmiu boleści się znalazł!