Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lusiana

karmienie rocznego dziecka

Polecane posty

Gość lusiana

Moj niejadek ma 13 msc skonczone, Zawsze jadl malo ,ale urodzil sie z waga 2,900 . Nie chcac dawac dziecku cukru zwyklego robie kaszke manna gotujac 3,4 minuty dla mojego niejadka nastepujaco. Szklanka mleka 3,2 procent gotuje do gotujacejo sie mleka dodaje 1,5 lyzki kaszy mannej i potem po schlodzeniu dopiero mleka z kasza dodaje 4,5 lyzki mleka bebilon2 oraz pol banana. Czy tak podane nie zaszkodzi dziecku ? Robie to juz od ok 2 miesiecy . pozdrawiam i bardzo prosze o info

po co ten bebilon dodajesz???? ja gotuje kaszę jaglaną na mleku krowim swojskim od sąsiada. kasza manna ma bardzo mało właściwości odżywczych

Gość gość
Robisz tak od dwóch m-cy i nagle pytasz czy nie zaszkodzi? Przecież widzisz co się z dzieckiem dzieje. Czy np. boli go brzuch po twoim wynalazku. Nie boli? To ok. Łączysz dwa rodzaje mleka, ale mleko to mleko. Jedno zwykłe, drugie odtluszczone z dodatkiem witamin ale to nadal mleko. Bez przesady.

Gość lusiana
Dzieki za express wiadomosci dlatego dodaje modyfikowane czyli bebilon poniewaz nie chce slodzic zwyklym cukrem ,a wlasnie bebilonem dosladzam. Fakt nic sie nie dzieje ,ale czy nie szkodze mu w jaki sposob dodajac to mleko do mleka. Tak jak wspomnialam jest niejadkiem a na dodatek robi 3 kupki dziennie. Zastanawiam sie skad tyle skoro malo je ;)

Gość gość
Moja ma prawie roczek i je tylko piers

Gość gość
Ma dobrą przemianę materii jak to dziecko. Moja córka w tym wieku tez trzy kupy dziennie robiła.

Gość gość
Walisz taka dawkę białka, że nawet dorosłemu mogłoby rozwalić nerki, skąd bierzecie te durne pomysły?

jak Hela byla mlodsza to tylko na supermami poduszce sie ja karmilo a teraz juz ma swoje krzeselko

Gość lusiana
wlasnie dlatego chcialam sie poradzic po to napisalam czy to moze zaszkodzic czy nie chcialam unikac cukru ale skoro za duzo tego mleka dostaje to musze slodzic

Gość lusiana
aa i jeszcze w takim razie dodam czy czy to co zjada mi z produktow mlecznych dziennie jest nie za malo bo obecnie o 7 rano codziennie kolo 100 ml mleka modyfikowanego bebilon i dopiero kolo 19 wlasnie szklanka mleka z 4 ,5 lyzkami mleka modyfikowanego. Tyle chce mi jesc czy pic z nabialu kolo 14 codziennie jeszcze danonkek ze 120 gr zjada kolo 100 to wszystko wiec jak odstawie dosladzanie bebilonem to czy nie za malo tego mleka mi czy nabialu zjada ? prosze o info kogos w temacie