Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomozcie prosze z imieniem dla dziecka za granica

Polecane posty

Gość gość

hej, za miesiac zostane mama naszego synka. mieszkamy w niemczech i prawdopodobnie zostaniemy tu przez nastepne pare ladnych lat. chcielibysmy nazwac wiec synka tak, zeby nie mial w przedszkolu problemow z dziwnie dla tutejszych brzmiacym imieniem. W Polsce dalibysmy pewnie Stas ale tutaj malo kto potrafi ladnie wypowiedziec to imie. Dzieki za propozycje!

Gość gość
Noxelius :)

Gość gość
aleksander, alex, oleg

Miroslaw moze bedzie drugim Miroslawem Klose. Wiadomo, ze wybieraj takie ktore latwo wypowiedziec np. Martin albo Lukas, a u nas to popularne jest Mohamed:(

Gość gość
Daj Staś.Moze niemiaszki naucza sie wymawiac ś skoro zaczna to robic w przedszkolu :D

Gość gość
Przestan,mój ma typowo słowiańskie imię i nie ma z tym problemu Niemcy już są przyzwyczajeni , zobaczsz jak w przedszkolu będzie ,że nie będzie jedyny z obcym imieniem bo na 100% będą dzieci z innych nacji .

Gość gość
Dokładnie, teraz w Niemczech są takie imiona, że Staś przynajmniej będzie miłym oryginałem, teraz w tamtejszych przedszkolach królują przecież Ahmedy, Mahmedy, Mohammady i inne takie a nazwiska jeszcze lepsze :P.

Gość gość
Lars, Bjoern, Ralf, krotkie i popularne

Gość gość
Emil, Eryk...

Gość gość
Jaś to nie imie tylko zdrobnienie, a w przedszkolu beda mowic Jan, nie widze provblemu

Gość gość
19:34 jak dla jakiejs przyszlej piz/duni

Gość gość
wlasnie o Janie tez myslimy. ale kurcze ten Stasiulek sie nam najbardziej podoba. tylko ze wszyscy do tej pory wymawiaja je jak SZTAS

Gość gość
Alex .Otto.Olaf.Mikołaj.Peter.Pablo.Adam.Robert

Gość gość
a wiesz ze sztasi to nazwa sekretnej policji w bylej nrd, ktora mniej wiecej odpowiada polskiej zomo, nie dawaj mu na imie stas!

Gość gość
no wiem co to stasi dlatego te obiekcje co do stasia tutaj hehe

Gość gość
nie nadawaj mu wiec takiego imienia, bo bedzie mial ciezko w szkole, tutaj ktos podal ladne w miare krotkie imiona niemieckie: herbert, ralf, olaf, lars, bjoern, wybieralabym z tych, ale oczywiscie wybor nalezy do ciebie, pozdrawiam :)

Gość gość
dzieki za propozycje! chcielibysmy aby imie bylo polskie, ale latwe tu do wymowienia badz brzmiace tak samo. nie chcemy zadnych ralfow olafow itd mimo, ze podobaja sie nam tez te imiona ale wlasnie chcielismy zeby bylo plskie.

Gość gość
Do tych co piszą, żeby dać słowiańskie imię. Wy chyba nigdy za granicą nie mieszkaliscie, więc się tu nie wypowiadajcie. Autorka ma rację. Ja mam na imię Sylwia więc żaden Hardcore Jak Stanisław a jednak w każdym urzędzie muszę literowac, bo tutaj to imię się inaczej pisze. Część moich znajomych Jak pisze do mnie wiadomość na whatsapp czy SMS-a nie piszą poprawnie. I ja się nie dziwię. Sama np mam koleżankę Bianke. Znamy się dwa lata i dopiero niedawnosisię dowiedziałam że pisze się Bianca. Jak kogoś poznaję to nie mówię jestem Sylwia przez w... Moją córka ma na imię Emilia. Tak samo w Polsce jak i w Niemczech się pisze. Z polskich chłopców znam felixa, Alexa i Jana.

Gość gość
Daniel, Patryk, Hubert, Filip

Gość gość
Sebastian, Markus, Daniel, Leon, Anton, Jan, Maximilian