Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oszukana na allegro,pomocy:(

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam w Niemczech. Zrobilam zakupy na polskim allegro u sprzedawcy z 2 tysiacami pozytywnych komentarzy zakupy za ok 1000 zl. Jesli chodzilo o ustalenie zamowienia, przelew,to odpisywal blyskawicznie. Przelew zrobilam w piatek, wczoraj zapytalam,czy doszly pieniadze i kiedy moge spodziewac sie wysylki....cisza. Po przeslaniu kasy nie odpowiada na wiadomosci. Boje sie,ze mnie oszuka. Co w razie czego moge mu zrobic? Jak odzyskac pieniadze?

Gość gość
zamiast na kafe poczytaj na allegro

Gość gość
a czemu mam nie pytac na kafe? przeciez duzo osob kupuje na allegro i moze ktos zostal oszukany

Gość gość
Najpierw radziłabym zablokować go na Allegro. Powinien się odezwać. Miałam taką samą syt i od razu gość wiedział, jak się ze mną skontaktować. Potem zostaje kontakt z obsługą Allegro.

Gość gość
a czy jest szansa,ze on poniesie jakies konsekwencje? pewnie mysli,ze jak za granica mieszkam,to nie bede miala jak po sadach latac, zglaszac go itp

Gość gość
Jeśli ma tyle pozytywnych komentarzy to nie powinno być problemu. Ma podany numer kontaktowy? Jeśli ma to zadzwoń. Swoją drogą cześć sprzedawców ma opisane w jakim czasie wysyła towar (najczęściej 3-5 dni, czasem 7). Więc może, na dobrą sprawę, jeszcze nie musiał wysłać? Może niepotrzebnie panikujesz?

Gość gość
Wlasnie pocieszam sie,ze moze niepotrzebnie panikuje,ale martwi mnie ta cisza. Wczesniej odpisywal niemal blyskawicznie a teraz mnie olewa

Gość gość
Dopiero wczoraj napisałaś także nie ma powodów do paniki czy obaw.Może chwilowo nie ma czasu odpisać także czekaj cierpliwie na odpowiedź lub skontaktuj się w inny sposób.Zanim przesyłka dotrze do Ciebie to też sporo czasu minie i powinnaś się z tym liczyć.Trza było na ebay.de kupować skoro tam mieszkasz!

Gość gość
Chcialam polska spacerowke dostepna w Polsce, zamowilam tez kilka innych akcesoriow. Wyszlo troche ponad 1000zl. Wczesniej kupowalam na allegro i nigdy nie bylo problemow, facet sie ze mna kontaktowal, wyslal mi produkt chwile po moim przelewie. Mnie martwi to,ze on juz nie odpisuje mi odkad dostal kase

Gość gość
Minął dopiero tydzień także trzeba czekać.Odczekaj jeszcze z tydzień i zgłoś najpierw do Allegro przez formularz kontaktowy że nie otrzymałaś towaru!

Gość gość
jeszcze nie zostałaś oszukana, allegro to nie sklep stacjonarny, że masz natychmiast, poczekaj jeszcze trochę zanim zaczniesz panikować, ja piszę @ z pytaniem po dwóch tygodniach- jeśli w tym czasie nie dostanę przesyłki, czasem ktoś wysyłał towar po moim mailu i dopiero na niego odpisywał, 2 razy przesyłka zaginęła, 2 razy była na innej poczcie, bo źle odczytali nazwę ulicy i w ostatnich dwóch przypadkach nie była to wina sprzedawców i jak kupuję w internecie, to zawsze liczę się z tym, że mogą być jakieś poślizgi, bo ludzie czasami się mylą, czy zapominają

Gość gość
Sprawdź czy nie ma notatki o wyjeździe na wakacje.

Gość gość
ja tak miałam zgłosiłam na allegro, a potem na policji. Chyba się wypełnia jakiś formularz na allegro i dostaje się zwrot kasy (zakupy są ubezpieczone). Za wyjątkiem kosztów przesyłki chyba że płaciłaś przez DOT pay to również zwracają. Trwa to dość szybko nawet. U mnie się okazało, że facet podający się za kobietę z biblioteki publicznej pisał maile, oszukał kilkanaście osób potem mi przesłali do wiadomości że postępowanie karne zostało zawieszone z powodu że miał raka i przebywa w szpitala, a potem umorzono bo facet zmarł.

Gość gość
odpisali mi,wiec niepotrzebnie sie martwilam A mial ktos z Was jakies przypaly z allegro? zostaliscie kiedys oszukani? pytam powaznie,bo czesto stamtad kupuje,jestem patriotka ejsli chodzi o produkty,zwlaszcza te dla dzieci a jednak to zawsze ryzyko. Czego nalezy sie wystrzegac