Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z konsupcjonizmem kobiety

Polecane posty

Gość gość

Moja luba zarzuca mi skapstwo, na zasadzie ze zarabiam kilkadziesiat tys msc, a wydaje tylko kilka. Po prostu nie lubie konsupcyjnego stylu zycia, nie lubie obnosic sie z zarobkami, jezdzic drogim autem (jezdze raczej starym samochodem etc). Po prostu wole inwestowac etc, niz wydawac. Rok temu poznalem wspaniala kobiete, jednak boli mnie jej konsupcyjny styl zycia (mowi ze jest kobieta i to normalne), ale dla mnie jest przesada takie zycie, gdzie pieniadze *ktore de facto ciezko zarobic wydaje sie tak jakby rosly na drzewie na zasadzie: - zabierz mnie na obiad i 200-300 PLN na miescie poszlo - idzie zima, potrzebuje droga kurtke, 3x kozakow po 600 PLN etc -> uwazam, ze to przesadza - co chwile chcialabym gdzies jezdzic, chodzic na koncerty etc Moze to ja jestem walniety, ale kompletnie nie kumam takiego podejscia jak wyzej, tymbardziej ze: - mieszkamy w bardzo ladnym domu - moja kobieta wcale nie pracuje, wszystko w graniacach rozsadku ma zapewnione ale bez jakis luksusow, ktore uwazam za zbedne typu bardzo drogie zabiegi kosmetyczne etc Natomiast ona tj caly czas sie rozkreca, caly czas by gdzies chodzila, tu kosmetyczka, tu jedzenie tu tamto -> zaczyna mnie to irytowac, bo czuje sie jak "LOS" do ciagniecia kasy, Jak wy to widzicie z boku, czy ja jestem taki sknerus, czy faktycznie ona sie rozpuscila? Ja nie mam problemu, kupic kobiecie raz na 2-3 miesiace np bizuterie, zabrac na zakupy *i wydac np 2K w jakims outlecie, ale jak takie wydaki maja byc co 2-3 tygodnie, to chyba dziekuje postoje.

Gość gość
Co jest z tobą nie tak, że zawodowo wyciągasz kilkadziesiąt tysięcy /msc a w prywatnym życiu jesteś frajerem, który robi za bankomat? Masz jakies kompleksy, małego penisa, trądzik, że bierzesz byle co, nawet jeśli to kupiona miłość? Ma ładny tyłek i cycki i to ci wystarczy? Bo nie wierze we wspaniałą osobowość panny, która nic w życiu nie osiągneła, siedzi na cudzym utrzymaniu i wyzywa swojego żywiciela skąpcem bo ciągle jej mało zarobionej przez niego kasy.

Gość gość
Nudzi się, skoro nie pracuje, to szuka sobie rozrywek, a że na zbyt mądrą nie wygląda, to jedyne co potrafi to wydawanie cudzej kasy. Zero honoru, wyczucia, tylko "daj". A pogoń pannę do roboty, podźwiga parę skrzynek w jakimś magazynie czy sklepie, to zobaczy, ile warte są pieniądze...

Gość gość
W mojej opinii nie jesteś sknerusem- kilka tysięcy miesięcznie wydajesz, panienka nie raczy pracować, i jeszcze ma czelność mieć pretensje? Dla mnie jesteś rozsądnym, skromnym facetem, któremu kasa nie uderzyła do głowy. Dziewczyna ma wielkie szczęście, a nie umie go docenić. Nie sztuka rozpieprzyć kasę, sztuka zarządzać nią z głową i pozostać normalnym człowiekiem. Ja bym zmieniła kobietę, bo się rozhasała nie za swoje...

Gość gość
Bo faceci myślą kroczem. Wybierają tępe laski byle miały cycki i d**e, która im się podoba. A te mądre i inteligentne zostają niezauważone. A potem żalą się na swój los i narzekają że mądrych i atrakcyjnych kobiet juz nie ma. Może po prostu wystarczy ruszyć głową wybierając partnera .

Ty zarabiasz wiec ty decydujesz ile i na co wydajesz. Wprowadz zasade ze jak sama zarobi to niech wtedy wydaje na co chce. Poza tym tylko buraki z komplekasami musza sie pokazac w najnowszym bmw, bo przewaznie nie maja nic innego do zaoferowania, ty pokaz ze nie musisz sobie niczego przedluzac

Gość gość
No wybacz, ale kilkadziesiąt tysiaków zarabiją przestępcy albo te złodzieje w spółkach Skarbu Państwa. Jesteś niewiarygodny, uczciwie nie zarobisz tyle, bo Urząd SKarbowy zabierze Ci więcej niż połowę.

Gość gość
Skapy jesteś, facet, ktory zarabia kilkadziesiat tysiecy nie jeździ stara bandera, prowo to jest, ci nie? :D Skoro taki ustawiony to czemu pannie pracy nie zalatwi tylko trzyma ja w domu? Żeby czasem żadnego innego nie poznala :D i jeszcze na rozrywke skapi.... O prace, jakakolwiek, ciezko w Polsce...

myślę, że to prowokacja :) poza tym nie wierzę w ludzi zarabiających kupę kasy i mających czas na pisanie na kafe :P

myślę, że autor prowokacji liczył na jakieś posty w stylu "oj jakiś ty biedny, a jaka ona zła że cię wykorzystuje" :D X a tymczasem gdyby to nawet była prawda, to nikt autora nie zmusza do wydawania kasy na dziewczynę, sam to robi z własnej woli :) dziewczynę sam sobie wybrał i z chęci własnych z nią jest, więc ewentualne skargi, że ona jest taka czy siaka może wnosić tylko do siebie ;)

Gość gość
tak to jest prowokacja, nudzilo mi sie i tak sobie napisalem -> chcialem sprawdzic opinie spoleczenstwa na kafeterii :)