Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy farbować wypadające włosy?

Polecane posty

Gość gość

mam straszny mysi kolor i bardzo bym chciala zmienić na jakiś inny ale niestety wlosy mi wypadaja od dluższego czasu. Dlatego stąd moje pytanie czy jesli przefarbuje je to bedą jeszcze bardziej wypadaly? a moze polecicie mi jakies farby lub szampony koloryzujace ktore jak najmniej niszcza wlosy. Dziewczyny pomóżcie!

Gość gość
Dziewczyny poradźcie coś proszę:-(

Gość gość
ja farbuję ,może nie jakoś często ale raz na 3-4 miesiące(muszę bo mam sporo siwych).włosy wypadają mi właściwie przez cały rok ,na szczęście odrastają.problem z wypadaniem zaczął się z 15 lat tamu i do tej pory nie wiem dlaczego wypadają.próbowałam leczyć się sama(kupa pieniędzy i nic z tego),leczyłam się u dermatologa który nic nie poradził na ten problem ,więc zostawiłam to wszystko w cholerę i sobie dalej wypadają.przynajmniej u mnie farbowanie nic nie ma do wypadania włosów.

Gość gość
A jaką farbą farbujesz?

Gość gość
To zależy od czego Ci wypadają, bo jak np. masz problemy ze skórą głowy to wiadomo, że farbowanie tylko problem pogorszy. Ja bym polecała farbować naturalnie, np. henną czy pogłębić kolor korą dębu czy innymi naturalnymi składnikami. Polecam też malowanie szmaponetką, ja tak robię zamiast farby i zero zniszczeń. Jak farba Ci zniszczy włosy (a o to nietrudno) to nie tylko będą wypadać, ale i się łamać

Gość ivvaaaa
rzeczywiście lepiej jest dać włosom odpocząć i farbować henną lub szamponetką, nie niszczą tak włosów, na Twoi miejscu wypróbowałabym tą odzywkę http://trena.pl/odzywki/373-l-oreal-professionnel-mythic-oil-odywka-190-ml-3474630471689.html, używałam już kilku produktów z tej serii i zostałam ich wielką fanką :) wzmacniają i regenerują włosy

Gość gość
co za subtelna reklama :O