Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

piję piwo dziennie czy jestem alkoholiczką?

Polecane posty

Gość gość

od pewnego czasu piję piwo 7% wieczorem po pracy. znajomi zarzucają mi alkoholizm ;/ co myslicie?

Gość gość
To dobry początek do uzależnienia

Gość gość
to juz pytanie do samego siebie. ja to lubie przy piateczku,no dzisiaj parę pereł mocnych wychylić

Gość rurusiowa
bedzie pozniej ciezko gdy juz bedziesz potrzebowac co najmniej 2 dziennie,rzuc raz dwa

Gość gość
mam kolezanke alkoholiczke straszne s****wo , upija sie do nieprzytomnosci , nikt ja nigdzie nie zaprasza , nikt nie chce jej w towarzystwie , potrafi chlac i spac w tych samych ciuchach kilka dni

Gość gość
"dziennie" to znaczy jak? Chodzi ci o to, że nie w nocy, bo nie rozumiem?

Gość gość
ja ci powiem tak, jeszcze niekoniecznie, ale to jest b ryzykowne najlepiej pij, ale tak co drugi dzien, albo rob choc dwa dni w tygodniu przerwy.. wiem po sobie, latami piłam piwo, wieczorem ze 3 razy w tygodniu.. i wszystko było ok... ale jak zaczełam miec wiekszy stres i pilam za kazdym razem na noc, to gdzie po roku sie przyzwyczailam i zaczełam pic 2, potem 3... dodalam do tego piwo do obiadu i piłam po 4 piwa dziennie! teraz to juz ograniczam, ale te zmiany nastepuja wolnoi to zludne

Gość gość
Wejdźcie na kafeteria forum na temat irlandzki cud gospodarczy i odpiszcie mi na tym forum i komentujcie proszę was o to

Gość gość
Nie jesteś alkoholiczką.Jedno piwko to samo zdrowie.

Gość gość
Problem będzie jak do jednego piwka dojdzie drugie,potem trzecie...a następnie nie tylko wieczorem.

Z pewnością tak. Teraz jest mnóstwo ośrodków, punktów http://medox-lekomania.pl/gdzie można uzyskać pomoc wyjścia z uzależnienia. Najważniejsze, aby dać sobie pomóc. Jeśli samemu jest się uzależnionym to niestety, ale potrzebujemy pomocy.

Gość maliga
Jeśli nie możesz wytrzymać choć jednego dnia bez tego piwa, to tak jesteś na drodze do uzależnienia. Powinnaś pomyśleć już o jakiejś pomocy. U mnie to zaszło dalej niż jedno piwo dziennie i też szukałam dobrej terapii. Znalazłam ośrodek w Ściejowicach - Wiosenna. Mają świetnych terapeutów i bardzo dobrze pomagają w powrocie do "trzeźwości". www.osrodekwiosenna.pl