Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Łupież jak się pozbyć

Polecane posty

Gość gość

Witam od dłuższego czasu posiadam uporczywy łupież.Nie jest to jakiś mocny łupież,głowa również mnie nie swędzi,a nic nie pomaga.Używałem wszystkich chyba szamponów,nizoralu i nic nie pomoglo.Pomóżcie bo we wtorek mam do szkoły,a dermatolog jest raz w miesiącu.Jeszcze raz dodam że jest to lekki lipiez,a nie mogę się go pozbyć

Gość gość
Pomoże ktoś?

Gość gość
Olejowanie skóry głowy, szampony łagodne, bez silnych detergentów, żel lniany, aloes. Łupież to najczęściej zwykłe przesuszenie, a szampony "przeciwłupieżowe" tylko to pogarszają, bo są agresywne.

Gość gość
Ktoś Jeszcze pomoże?

Gość gość
A jakiej ty jeszcze chcesz pomocy? Cudów nie ma. Zastosuj to, co wyżej opisano, jak nie podziała to szukaj dalej.

Gość patrysia926
Nie wiem jak stosowałaś już tyle to spróbuj Dandrene http://lupiez.milejdi.pl ja stosuję go od jakiegoś czasu i powiem Ci że pomaga widać efekty gołym okiem.... A wiem jaki jest uciążliwy łupież;/

Gość gość
odświeżę wątek bo sama nie tak dawno szukałam sposobów na łupież. Ja miałam Pirolam, likwiduje łupież i działa przeciwzapalnie na skórę glowy.

Witam, jeśli chodzi o Twój problem to najlepiej jest skonsultować się z trychologiem, który zbada co właściwie dzieje się na twojej głowie. Miałam podobny problem i jedynym dobrym rozwiązaniem było zrobienie kuracji przeciwłupieżowej, Takiej z peelingiem szamponem i odpowiednimi ampułkami -sam szampon, który kupiłam na skleptrychologiczne.pl był świetny, ale u mnie problem powracał, zależy to pewnie też od tego jak bardzo jest nasilony - pomogło mi dopiero zrobienie peelingu przeciwłupieżowego, który niemal zupełnie zlikwidował mój łupież, a szampon i ampułki utrzymały i wzmocniły efekty - polecam obczaić stronę i przeczytać o tych kuracjach. takie specjalistyczne produkty trychologiczne poleciła mi koleżanka co też używała, tylko takich na wypadanie włosów i była zadowolona na: www.skleptrychologiczne.pl Pozdrawiam, mam nadzieje że pomogłam