Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Elfka1984

Jak poradzić sobie z włosami suchymi, wysokoporowatymi?

Polecane posty

Moje włosy są strasznie suche, puszą się przy nawet lekkiej wilgoci, np. przy mżawce (o deszczu nie wspominając) i są strasznie kruche. Puszą się od razu przy schnięciu po umyciu głowy. Używam i suszarki i prostownicy, mam środki termoochronne, ale pewnie nic nie dają. Na koniec zawsze używam jedwabiu, żeby włosy trochę wygładzić, ale na dłuższą metę też to niewiele daje. Oczywiście, jak większość kobiet, mam włosy farbowane. Używałam też wielu różnych kosmetyków do pielęgnacji, ale żadne nie dawały rezultatów, tylko wydałam na nie masę pieniędzy. Co możecie mi poradzić? Jak dbać o takie włosy, żeby były gładkie i wyglądały zdrowo? Jakieś specjalnie kosmetyki, płukanki na włosy?

Gość gość
Aha, poczytaj też o punkcie rosy w pielęgnacji włosów.

Cześć elfka! Miałam podobne problemy, próbowałam wielu kosmetyków, odżywek do włosów, różnych mgiełek, maseczek i tym podobnych. Trochę pomagały niektóre, ale różnie to bywało. Zaczęłam używać szamponu z silikonem, ponieważ obciąża i trochę otłuszcza włosy, ale dzięki temu trzymały się nieco lepiej. Polecam Ci tę stronkę: http://pieknojestwtobie.com/jak-dbac-o-wlosy-wysokoporowate/ . Sporo się stąd dowiedziałam jak powinnam zadbać o taki rodzaj włosów jak mamy :) A przy tym zaczęłam używać też kosmetyków niektórych zasugerowanych i nieco to pomogło :) Pozdrawiam!

Gość gość
Sretsi, WYPIIIERDALAJ z tym spamem!!!!

Gość gość
mam ten sam problem u mnie sprawdza się używanie łagodnych szamponów z aloesem i naturalne olejki szampony i odżywki z silikonami na dłuższą metę przesuszały włosy i włosy puszyły się coraz bardziej lub masowo wypadały dobrze przed umyciem włosów wetrzeć trochę olejku np. migdałowego, awokado, z pestek moreli tych olejków z silikonami należy unikać bo tylko pozornie wygładzają włosy preparaty "temoochronne" też zawierają silikony gdy kupujesz kosmetyk zawsze sprawdzaj skład

Gość gość
jedwab Ci nic nie da bo to jest nic innego jak plastik, ja polecam Ci wcieranie we włosy co kilka dni oleju kokosowego. Tak jako maskę, wetrzyj pasmo po paśmie i trzymaj kilka godzin, potem umyj. Już po pierwszym użyciu zobaczysz różnicę, wybieraj tylko dobry, organiczny olej np. http://hh-life.pl/produkt/olej-kokosowy-ekogram-280g/