Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaktojestztymmlekiem

Czy jesli po porodzie bede

Polecane posty

Gość jaktojestztymmlekiem

miała pokarm w piersi ale w domu zacznę karmić butelką to po jakimś czasie laktacja mi sama zniknie czy i tak bedę musiała odciągać to mleko z piersi i jak długo może to trwać?

Gość gość
będziesz musiała odciągać by nie dopuścić do nawału i zapalenia piersi, najlepiej wziąć leki na zatrzymanie laktacji,ja natomiast odciągałam i podawałam swoje mleko w butli małej z czasem pokram mi sam zanikł w 3 miesiącu

Gość gość
Nie zgodzę się że "najlepiej" wziąć tabletki na zanik pokarmu, zwykle to jest bromergon, wyjątkowe świństwo które ma dużo skutków ubocznych. Po pierwszej ciąży go brałam bo nie karmiłam piersią, fakt, pokarm szybko zniknął, ale nie polecam, chociaż wiadomo że każdy inaczej reaguje. Po drugiej kiedy odstawiałam dziecko po półrocznym karmieniu wyłącznie piersią po prostu najpierw stopniowo ograniczyłam karmienie (od jednego mm dziennie- reszta pierś, do jednego karmienia piersią, reszta mm) i po 1-2 tyg już przestałam zupełnie, jeszcze jakiś czas zbierał mi się pokarm ale masowałam piersi pod ciepłym prysznicem i tyle wystarczyło, po kolejnych 2 tyg już laktacja zupełnie ustała.