Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy życie w Holandii jest drogie?

Polecane posty

Gość gość

Wraz z mężem i córka rozważamy emigracje do Holandii. Mąż ma tam kolegę, który może załatwić jemu pracę za 1500e. Ja bym musiala szukać na miejscu. W Polsce niestety wynajmujemy mieszkanie. Ja zarabiam 1200 zl z czego mąż jeszcze dokłada do wynajmu ( zarabia 1500-3000zl mc). Zdarza sie ze musimy pożyczać aby mieć na jedzenie. Dlatego rozważamy wyjazd ale nie chcemy trafić z deszczu pod rynne.

Gość gość
Blanty są tańsze, reszta, jak w PL.

Gość gość
Ja mieszkam z dziećmi i mężem i nie żałuję.

Gość gość
Ja tu mieszkam i nie narzekam. Ale to tez nie wszędzie są takie same ceny jesli chodzi np o nieruchomości. 1500 nie jest tak źle

Gość gość
jak nie znajdziesz pracy, to te 1500 e to będzie malutko, bo mieszkania są drogie

Gość gość
poza tym żeby wynająć mieszkanie i mieć meldunek ( a tu bez tego ani rusz), to trzeba mieć 3x czynszu na dzień dobry

Gość gość
Glupoty piszecie. Jak się komuś nie chce dobrze poszukac to płaci maklera. My znalezlismy bez. Mąż zarabia 1600, za mieszkanie placimy ok 750 miesięcznie z ?mediami

Gość gość
powiedz mi gdzie znalazłaś, to jeszcze tobie działkę odpalę, to ty głupoty piszesz, bo oczywiście w hadze, czy Rotterdamie można znaleźć mieszkanie bez problemu, ale jak chce się gdzieś indziej, to ten problem się pojawia i nie mów mi że nie, bo doskonale wiem jak tu jest, poza tym pozostaje kwestia tego, czy masz to mieszkanie jak najbardziej legalnie i możesz korzystać z meldunku, dofinansowania itd., bo mnie tylko takie mieszkania interesują

Gość gość
w mieście, w którym mieszkam za 750 e z mediami, to co najwyżej studio mogłabyś sobie wynająć, więc zastanów się nad tym, co piszesz