Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szybkie randki. Co myślicie?

Polecane posty

Gość gość

Można nawiązać fajną znajomość, czy to tylko takie spotkania na jedną noc?

Gość gość
Można fajna znajomość. ..

Gość ktoś1555
jak dla mnie to fajny sposób na spędzenie wolnego wieczoru. Byłem kilka razy i poznałem kilka osób, z niektórymi utrzymuje kontakt do dziś :) polecam.

Gość ukasz14
zależy jaka firma robi bo czasami organizacyjnie to jest tragedia ale ogólnie warte polecenie. Ciekawa moda do nas przywędrowała z USA :)

Gość gość
Też sądzę, że taki spontan jest najlepszy. Nie wiesz na co kogo stać i poznajesz jego tajniki.

Gość gość
Czasami wystarczy minuta lub dwie i już wiesz czy ktoś jest warty Twojej uwagi. to jest właśnie zaleta speed dates. Jest bardz duża szansa że wśród tak ogromnej ilości osób trafi się ktoś z kim możesz utrzymać kontakt przez długi czas. Wiem to z doświadczenia :)

Gość Edel
A jakich organizatorów polecalibyście w Warszawie?

Można spotkać kogoś i na całe życie, nie przewidzisz nigdy :D Może coś zaiskrzy

Gość gość
Ja myśle że warto żebyś się sama na takie spotkanie przeszła i zobaczyła na własnej skórze "czym to się je" :)

Gość legarka
Jest to w sumie ciekawa opcja. Sama nigdy z czegoś takiego nie korzystałam, ale koleżanka była i w sumie sobie chwaliła. Ale trzeba się przygotować na to, że baaardzo pobieżnie poznajesz każdą osobę i na podstawie bardzo ogólnych przesłanek musisz zdecydować czy dany facet jest wart dalszego poznania. Ja tam wolę kogoś lepiej poznać, zanim się z nim spotkam, pewnie dlatego mam konto na mydwoje i tam poznaję mężczyzn i na podstawie dłuższych rozmów z nimi podejmuję decyzję czy się z nimi spotkać czy kontakt skończy się na internetowej znajomości. Ale ja tak wolę, po prostu w tym czasie, jak rozmawiamy przez internet, wstępnie się poznamy, dowiem się o nim podstawowych rzeczy, zobaczę co nas łączy, czy mamy jakieś wspólne tematy, a dopiero później umówię się na spotkanie z kimś, kto do mnie będzie pasował. Ale na takich szybkich randkach masz okazję poznać facetów, ale właściwie niczego się o nich nie dowiesz, bo czego można się dowiedzieć w ciągu kilku minut? Raczej niewiele. Ale niektórzy nie mają z tym problemu i na kolejnych spotkaniach dowiadują się więcej na temat tej drugiej osoby. To tez jest jakaś opcja.

Gość gość
Sama byłam ciekawa co ludzie widzą w tych szybkich randkach ponieważ osobiście nie byłam to tego nigdy przekonana. W końcu się przełamałam i poszłam na spotkanie i byłam mile zaskoczona. Fajna organizacja, miła atmosfera i duzo ciekawych ludzi. Byłam teraz w niedziele u nas w Łodzi. Firma która to organizowała, z tego co pamiętam, nazywała się speed dates..

Gość gość
Świetna sprawa, ale należy pamiętać, że nie dla wszystkich. Jeśli ktoś jest introwertykiem albo milczkiem, nie spodoba mu się tam, ani nikomu się nie spodoba. Na speed dating trzeba umieć błyskawicznie pokazać się z najlepszej strony, trzeba mieć poczucie humoru, dystans do siebie, dobry refleks, umiejętność poprowadzenia interesującej rozmowy ad hoc. Myślę, że jest to świetne ćwieczenie z umiejętności społecznych (social skills). Nawet jeśli nie oczekujemy randki, to warto podjąć to wyzwanie i spóbować.