Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cesarka po cesarce

Polecane posty

Gość gość

witam, pierwsze dziecko rodziłam cc, obecnie jestem w ciąży i różnica między dziećmi będzie 22 miesiące.. Nie pytałam jeszcze ginekologa ale tak zaczełam czytac o cc po cc i z tego co widze to wynika że wcale nie ma wskazań aby drugi poróc był sn.. Chyba że źle czytam. Tylko właśnie że jest taka kwestia że ja wcale nie chce rodzić naturalnie.. Już mi ostatni raz wystarczy, była akcja a nie było rozwarcia i skończyło sie cc. I stąd chciałam sie was zapytac jak to jest w praktyce, czy lekarz może mi odmówić cc i stwierdzić że nie ma wskazań jak między porodami nie ma nawet 2 lat przerwy?

Gość gość
że wcale nie ma wskazań aby drugi poróc był sn" * cc

Gość gość
Oczywiście że może odmówić, nawet powinien. Cc to poważna operacja i powinno się ją wykonywać kiedy są wskazania.

Gość gość
gość 13.42 kolejna nawiedzona idiotka,męczennica matka polka :-/

Gość gość
Nikt nie moze Ci odmówić-Ty chcesz cięcie i koniec kropka. Podpisujesz papiery ze nie zgadzasz sie na porod SN i ewentualne konsekwencje bierzesz na siebie. Pogadaj z ginem-powinien powiedzieć Ci to samo. Najlepiej idź do ordynatora wczesniej mu powiedz o tym ze obawiasz sie SN i ze chcesz ciecie.

Gość mammaAdasia
zależy od szpitala w którym będziesz rodzić. Najlepiej się dopytać bo różnie bywa. To że masz papier nie zawsze wystarczy, niestety :(

Gość gość
Jeśli miałaś już cięcie,to w następnej ciąży masz wybór.Ja tak miałam.Drugim razem wybrałam cc i miałam.

Gość gość
to mnie uspokoiłyście :) dzieki wielkie za odpowiedzi :)

Gość gość
teoretycznie po cc nie powinno zachodzić się w ciążę przez 2 lata. Moim zdaniem tak krótki czas między porodami jest wskazaniem do cc. Między moimi porodami będą dokładnie 3 lata i też nie wyobrażam sobie rodzić sn. Miałam cc i uważam to za wspaniały poród, a męczennice i matki Polki niech sobie uważają co chcą. Ostatnio na wizycie lekarz powiedział, że muszę dzidziusia podtuczyć żeby miał ok. 4 kg to zrobią cc. Jeśli nie będzie taki duży to dam w łapę, a sn nie będę rodzić.

Gość gość
dokładnie- zależy od szpitala, w tym, w którym ja miałam cc jest zasada, że przed upływem 5 lat, drugi poród też odbywa się przez cc, no chyba że kobieta się uprze na sn