Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przeniesienie dziecka do innej klasy

Polecane posty

Gość gość

Co napisac w podaniu o przeniesienie dziecka do równoległej klasy jaki podać powód?

Gość gość
może ten, dla którego chcesz dziecko przenieść???

Gość gość
a co jest powodem? bo jeżeli dręczenie to wystarczy załatwić to z pedagogiem w szkole i nic specjalnego nie trzeba będzie pisać, ja tak miałem jak przenosiłem sie w technikum ;p

Gość gość
Chodzi o nauczyciela i jego podejście do dziecka ale tego nie napisze bo w razie odmowy będzie jeszcze gorzej chodzi mi o konkretne argumenty dziecko nie chce chodzić do tej klasy wręcz płacze rano boi się nauczycielki ( w zerowce była to wychowawczyni teraz razem z całą grupą przeszła do 1 klasy )

Gość gość
Wszystko jedno jaki podasz powód, przenosiny z klasy do klasy raczej nie są dużym kłopotem, rzadko odmawiają, najcześciej od ręki przenoszą, chyba, ze naprawdę nie ma miejsca a ty np. sobie wybrałaś jakas konkretną klasę, ale to chyba później się wybiera np. profil a wpodstawówce to nie ma znaczenia, nie?

Gość gość
ja bym sie umówiła z dyrektorką na spotkanie i podała prawdziwy powód.

Gość gość
No właśnie trzeba napisać podanie napiszcie jakieś powody przeniesienia takie żeby były przekonywujace

Gość gość
Wszystko mi jedno do której byle by nie do tej co teraz chodzi

Gość gość
Jeżeli jest taki powód to go nie podawaj, nauczyciele to jak lekarze, oni zawsze bronią swoich, nazwą cię przewrażliwioną mamuśką bo przecież jak to nauczyciel zawsze święty to dziecko wymyśla albo samo jest sobie winne. Powiedz cokolwiek, że dziekco źle się czuje w tej klasie, albo chcesz mu zmienić towarzystwo, oni i tak to mają gdzieś, jak są miejsca to przeniosą. Ale jak powiesz, ze nauczyciel jest zły to będzie miało przes*ane do końca bo oni są nadwrażliwi na takie uwagi.

Gość gość
Ja jako nauczyciel powiem Ci, że spokojnie możesz podać prawdziwy powód. Nie pisz w podaniu, że się dziecko boi, możesz nic nie pisać o powodach, po prostu prosisz o przeniesienie. W razie pytania ze strony dyrekcji możesz powiedzieć, że zależy Ci żeby uczył się u Pani X. Nie ma tu nic do rzeczy, czy nauczyciele się bronią. W tej sytuacji jeżeli dotyczy jednego dziecka Pani może jest w porządku a dziecko akurat jej nie polubiło. Warto się przyjrzeć dlaczego, żeby się historia nie powtórzyła w kolejnej klasie.

Gość gość
Dziękuję serdecznie za wszystkie odpowiedzi powód przeniesienia musze jakiś podać jakoś ubrać to wszystko sensownie w słowa i coś napisać musze

Gość gość
Mam dokładnie taki sam problem czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak to składnie napisać?