Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiśniewska

Jak tanio wyżywić rodzinę?

Polecane posty

Gość Wiśniewska

Otóż jak tanio wyżywić 4 osobową rodzinę, syn 18 lat, córka 10, ja i mąż. Nasz dochód wynosi 3300 zł na 4 osoby. Macie jakieś pomysły na tanie dania?

Gość gość
O kurka. Ja mieszkam sama z narzeczonym i nasz dochód wynosi 4,5 tys. i luksusów nie ma, współczuję :(

Gość gość
jak chcesz tanio objechać, to proponuje jakieś dania z warzyw, np. kotleciki z jajek (prawie, jak mielone:D), leczo z cukini, spagetti. Często robię coś z piersi z kurczaka, kolety z ziemniakami, jakieś potrawki, nuggetsy i wychodzi tanio:)

Gość gość
A przez ten caly czas co jedliscie ?

Gość gość
Zacząć więcej zarabiać.

Gość gość
najwięcej kasy idzie jak wszystko kupcze i w miare szybko do ugotowania. polecam poświęcić troche czasu i robić pierogi, kopytka... jest to syte a jak zrobisz więcej to i na kolacje zostanie podgrzać lub i nawet na drugi dzień. najprostrze pierogi to farsz z ziemniaków, białego sera i np. cebulki. no i placki ziemniaczane, naleśniki. polecam kotlety z chleba, idealny sposób aby wykożystać czerstwe pieczywo które trzeba namoczyć, dodac podsmażoną cebule, jajko, wyrobić no i smażyć

Gość gość
ogólnie taniej wychodzi sie na potrawach, które moźna zrobić więcej a potem odgrzewać

Ja na szczęście mam przyzwoitą sytuację finansową ,ale życie studenckie nauczyło mnie jak ugotować coś taniego, smacznego i przede wszystkim sycącego. zapienkanka ziemniaczano-porowo-pieczarkowa, smażona wątróbka drobiowa z pieczonymi buraczkami, roladki bakłażanowo-parówkowe w sosie pomidorowym, Makaron z sosem pomidorowym, ryż lub kasza gryczana z warzywami, placki ziemniaczane, kluski śląskie, omlet z ziemniakami, zapiekanka ryżowa z jajkami i szpinakiem klopsiki w pomidorowym sosie i do tego ryż barszcz biały, krokiety, naleśniki, krupnik, zapiekanka z marchewką z cukinią, leczo

Gość kolo_77
hej ja jestem singlem, i nienawidze gotowac, ale fast-foody i inne gotowe rzeczy z mikrofali zaczynaja sie negatywnie odbijac na moim zdrowiu, macie jakies fajne, szybkie i sprawdzone przepisy dla singli?