Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Seks po 30 tyg ciazu

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny bo jak czytam to nie ma jakos jasno napisane... jestem w32tyg ciazy iuprawiam seks. ciaza nie jest zagrozona ale w sumie nie wiem czy moge.. zapomnialam zapytac gina a nastepna wizyta za miesiac. jak bylo u was?

Gość gość
Pewnie że możesz:) My jesteśmy w 38 tygodniu i nadal cieszymy się sobą nawzajem :) Jeśli nie masz krwawień i bardzo silnych skurczy po akcie, to kochajcie się! :) Chociaż od 36 tyg. ciąży po seksiku odczuwam skurcze w dole brzucha - ale w końcu to normalne :) Jeśli zauważysz żywa krew, a nie brunatne plamienia, to wtedy może być niepokojący objaw, z którym należy się zgłosić do lekarza/położnej.

Gość gość
czasem po orgazmie boli mnie dol brzucha ale nie ma plamienia ani nic i ogolnie czuje sie spoko.taka rozluzniona...

Gość gość
Uprawiam seks mniej więcej co dwa dni w trakcie ciąży. To co powiedział mi ginekolog, jeżeli nie ma infekcji, szyjka trzyma, ogólnie ciąża nie jest zagrożona można uprawiać seks do samego końca. A te skurcze, które wystepuja po orgazmie nie są niebezpieczne, jeżeli do 30 minut po seksie przechodzą. Są to zwykłe skurcze, które wystepują przy orgazmie, nawet jak kobieta nie jest w ciąży. Tylko w ciąży bardziej to odczuwa. Najważniejsze, już ktoś wyżej napisał nie może być plamienia po seksie. U mnie usg wskazywało, że dziecko będzie duże a miałam jeszcze jakieś 2 tygodnie do terminu. I uprawialiśmy nawet dwa razy dziennie i nic nie pomoglo we wcześniejszym porodzie. Urodziłam 3 dni przed terminem, akurat w nocy uprawialiśmy seks i po 10 minutach po skończeniu odeszły mi wody:)

Gość gość
Tak bardzo chce się wam bzykać że nie możecie się opanować.Głupie dziwy i tyle.Po porodzie też będziecie sie ****ać zaraz???? CIEMNOGRÓD jak cholera!

Gość gość
Mi się chce i to baaaaaaaaaardzo, ale spasowałam ok 30 tyg a i tak szyjka mi się po 30 tyg skróciła, wiec już w ogóle nic nie robię, a chcice mam taką, że to jakiś obłęd.

Gość gość
Ciekawe, czy poród spowodował seksik, czy po prostu natura :) Trafiliście akurat w moment porodu :) Ależ musieliście mieć miny :D PS: Trolom dziękujemy, ale ich tu nie potrzebujemy. Wyżywajcie się gdzie indziej.

Gość gość
To ja 21.22. Lubię seks to uprawiałam z mężem:). Bez spiny, bez zabezpieczenia, bo już w ciąży byłam. Seks był super i dobrze to wspominam. Więcej to mnie jakoś rozluźniało. Ale ja nie miałam żadnych przeciwskazań. Po porodzie dokładnie odczekałam 6 tygodni i dopiero po wizycie u ginekologa był pierwszy seks. Na początku bolało, byłam spięta i przerwa była jeszcze z jakiś miesiąc. Dało się przeżyć, mąż też:).

Gość gość
Nic lekarz nie mówił, żeby się ograniczać, więc nie widzę powodu, żeby sobie odmawiać przyjemności.