Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Debiut przedszkolaka.

Polecane posty

Gość gość

Czy wasze dzieci plakaty? O której odbieracie?

Gość gość
Nie wiem czy plakala, szybko wyszlam:) Odbiore o 14.

Gość gość
Moja córka nie płakała

Gość gość
Zawsze płaczą. Jeśli nie w pierwszym dniu, to w dniach następnych. A jako nastolatki mówią, że "mieli zryte banie", bo w przedszkolu jest fajnie, jest tylko zabawa i nie trzeba odrabiać lekcji. No, ale do tego trzeba dorosnąć.

Gość gość
Moja nie plakala. Odebralam ja o 13 i pani przedszkolanka stwierdzila, ze bylo bardzo dobrze, żadnego placzu, wolania mamy itd. Ale my przygotowywalismy corke na przedszkole, nie była nigdy zaborczo trzymana pod spodnica, jest mega otwarta i towarzyska.

Gość gość
W pierwszym tygodniu dzieci rzadko płaczą, bo w przedszkolu jest po prostu fajnie. Większość kryzysów przychodzi po pierwszym weekendzie, kiedy dziecko jest zaskoczone, że było dwa dni w domu a teraz znowu musi tam wrócić. Wtedy dopiero (mimo że wcześniej były na to przygotowywane) zaczyna do nich tak naprawdę docierać, że przedszkole to nie tylko kilkudniowa przygoda, ale coś "na stałe".

Gość gość
Gość 14:49 Mój syn takich kryzysow nie mial. Przez 3 lata ani razu nie plakal.

Gość gość
Moja córka wyje jak syrena :(

Gość gość
I mnie luz bluz :-) dziecko nie płacze, lubi dzieci i się ładnie bawi, sama je

Gość gość
Moja córka 3lata przepłakała 4godziny dzisiaj niebyło mowy o przedszkolu płacz od rana nawet ubrac się nie dała i co tu robić

Gość gość
jak będziesz malej pokazywać ,ze placzem da się na tobie wymusić pozostanie w domu jak dzisiaj to jak ci wspolczuje co ty sobe fundujesz i czego ty dziecko uczysz. Fatalne postanowienie

Gość gość
To co miałam ją na silę w tym ryku ubrać wziąć pod pachę i zaprowadzić .Mam dwoje starszych dzieci 17 i 14 lat do przedszkola poszły w wieku 5 lat nie bylo płaczu super sobie poradzili .Teraz chciała spróbować wcześniej z przedszkolem ale może nie każdy maluszek jest na to gotowy nie wiem będziemy próbować nic na siłę.

Gość gość
Wiem, że to trudne, ale.. tak, właśnie tak miałaś zrobić. Pisze to jako nauczycielka. Dopiero po kilkunastu dniach można stwierdzić czy dziecko jest gotowe czy nie. Teraz już masz posprzątane, za nic nie pójdzie.

Gość gość
Moja zadowolona leci do dzieci

Gość gość
moj chodzil chetnie... Dopoki po dwoch tyg nie musial zostawac juz dluzej. Ubieralam go na sile, wiozlam placzacego do p-la. W tym roku na razie nie placze... Ale pyta czy jutro tez musi isc.

Gość gość
U mnie było to samo, chodzi od lipca

Gość gość
A jednak nie mam posprzątane .Wczoraj nie była w przedszkolu ,cale popołudnie bawiłam się z nia co jakiś czas zagadywałam o przedszkolu i dzisiaj zaprowadziłam nawet chętnie szla,dopiero przed salą troszkę jęczała.Uważam że nie mam reguły ,każde dziecko jest inne .

Gość gość
A ja uważam , ze nic na siłę. Mój jako 3 latek tak płakał, ze po 2 godzinach przedszkole dzwoniło, ze mam go zabrać, bo nie umieją go uspokoić. Po 2 mc prób adaptacji musieliśmy zrezygnować z przedszkola, można powiedzieć, ze go "wyrzucieli" (piękny debiut, nie ma co). Ja zresztą tez nie miałam serca go męczyć, cały czas chorował ze stresu, w nocy sikał, był smutny. Teraz ma 4 lata i na razie chodzi bez problemu i z uśmiechem na twarzy.

Gość gość
Popieram

Gość gość
Moja do tej pory nie płakała w przedszkolu, wczoraj rano tylko w domu płakała trochę że nie chce do przedszkola i że nie lubi.... odbierana jest po obiedzie o 12.30 mnie najbardziej przeraża że już na wstepie pojawiła się w jej grupie jelitówka

Gość Tasmanska
ale czego to ryczy do chlery jasnej? Jakby moje mi tak histeryzowalo rano to w końcu miałoby konkretny powod do wycia, a nie swoje fochy mi tu odstawia smarkacz rozwydzrony. Ja jestem cieta na tego typu ryki, histerie z byle powodu i otrzymałoby realny powód do wycia szybciej niż myśli w takim momencie. Licze do 3 i ma być natychmiastowy spokoj !!! Ma się zachowywać jak na normlane dziecko przystalo,a nie jak wstrętny mazgaj bbrrrrr

Gość gość
Tasmanska dzieki Bogu ze nie mialam takiej walnietej matki jak ty