Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy sa tu jakies mamy z dziecmi w szkole w UK bo mam problem

Polecane posty

Gość gość

mam dziecko w wieku 6 latchodzi do tej samej szkoly od 3 roku zycia a wiec juz od 3 lat teraz pojdzie do kolejnej klasy, i od poczatku sa problemy poniewaz mala rozwija sie stosunkowo inaczej do swoich rowiesnikow jeszcze nie pisze nie czyta, zachowaniem tez daleko odbiega, byla ogladana tu przez specjalistow ale wlasciwie nie ma konkretnej diagnozy, badania genetyczne tez robili, w kazdym razie szkola wie od samego poczatku ze dziecko umyslowo jest uposledzone

Gość gość
juz 2 lata temu SENCO czyli ta babka odpowiedzialna mowila o asystencie a potem to sie rowialo i caly czas mi oczy mydlili ze wszystko ok, ze nie musze sie marwic ze w razie potrzeby szkola sie zatroszczy i pokieruje, a mala zero postepow i z zachowaniem tez zaczela mi sie cofac, stala sie nerwowa i bardzo wstydliwa, ucieka wrecz od rowiesnikow a z drugiej strony widze jak brakuje jej zabawy z dziecmi bylam w consilu, rozawialam z ta glowna nauczycielka w szkole i poprostu masakra kazdy mowi cos innego zbywa ,czas leci, strasznie zaklamany system a ta baba odpowiedzialan przy szkole tez ma wszystko w dupsku, nie wiem za bardzo o co tu chodzi jednak chyba nie o pomoc mojemu dziecku

Gość gość
oni odbijaja pileczke i zrzucaja odpowiedzialnosc, bylam tez w tych grupach pomocy jednak kazdy slucha pomacha glowa powie ok, ok a rozwiazan nie widac, wiem ze nie mogli by tak potraktowac dziecka angielskiego, bo w naszym przypadku zwalaja na inny jezyka a przeciez moje dziecko juz 3 lata chodzi do szkoly i w domu wiecej mowi po ang niz po polsku, gdzie mam isc zeby ktos nam pomogl bo tak moze sie w tej szkole bujac jeszcze kolejne 3 lata bez efektu a osobowosc jej siada jest coraz starsza i coraz wiecej rozumie

Gość gość
Musisz byc uparta bo inaczej cie zbyja. Wez ze soba kogos kto biegle mowi i zna system. Wiekszosc z nich jest niekompetentna. I idz do lekarza, zazadaj badan.

Gość gość
w lipcu rozpozal sie taki 20 tyg proces EHCP i po jego zakonczeniu grupa specjalistow ma orzec co dla niej bedzie najlepsze, wg mojej opini, tej baby SENCO, i nauczycielki glownej najlepszym rozwiazaniem jest szkola specjalna i bardzo bym sie cieszyla gdyby juz od stycznia zaraz po zakonczeniu tego procesu tam trafila jednak wiem ze trzeba odczekac dluga kolejke i obawiam sie zeby w tej szkole gdzie teraz jest nie zostala jeszcze dlugo bo tutaj mi sie cofa, dodam jeszcze ze to wszystko powinno byc rozpoczete okolo 1,8 mies temu tak psycholog edukacyjny z konsilu napisal w raporcie swoim a baba SENCO zlala sprawe inaczej mala juz chodzila by do odpowiedniej szkoly

Gość gość
miala badania geetyczne i dostalam juz wynik ze od strony genetycznej wszystko dobrze, bylismy u pediatry, teraz czekam na kolejna wizyte, wlasciwie to pediaqtra to popchnela bo szkola kompletnie zlewa sprawe, a mi przede wszystkim chodzi o to zeby miala odpowiednia pomoc i trafila do szkoly specjalnej jak najszybciej., bo naprawde ta szkola do ktorej teraz chodzi to masakra dla takich dzieci, oni wszystko ukrywaja za zamknietymi drzwiami i chodzi tylko o to zeby zadowolic rodzica a nie pomoc

To prawda ! Musisz być uparta i nie dawać się ich zbywaniu. Załatw to jak najszybciej . Regress następuj***ardzo szybko . Trzymam kciuki za twoja córeczkę . Oby wszystko poszlo szybko i sprawnie.

Gość gość
no wlasnie a kto zna system? duzo czytalam i widze ta niekompetencje ale gdzie uderzyc zeby sprawe popchnac, podam przyklad, bylo spotkanie psycholog edukacyjny z consilu i ta baba odpowiedzialana za takie dzieci w szkole SENCO i ja, on zadal jej pytanie jak szkola pomaga malej i ona cos tam mow, po jakims czasie dostaje raport psychologa gdzie baba powiedziala o wizycie Speech and language therapist pol roku temu w szkole a okazalo sie ze takiej wizyty w ogole nie bylo, wic jak poszlam ze skarga do tej nauczycielki glownej to potem dostalam jakis list wyjasniajacy ze zaistniala pomylka i takie bzdety, poprostu baba nie wie co sie dzieje ma wszystkow dupsku a jest odpowiedzialana za takie dzieci przy szkole

Gość gość
no tak ale gdzie isc konkretnie bo kazdy odbija pileczke, gdzie napisac, poskarzyc, zdenerwowac sie zeby sprawe przyspieszyc, jezeli ktos ma jakies pojecie to czekam na wskazowki, wiem ze na szkole nie mam co liczyc bo tak kupa niekompetentnych ludzi i jeden drugiego kryje, musze pomocy szukac gdzies na zewnatrz moze w jakis org praw dziecka juz sama nie wiem

Zapewne masz facebooka . Wejdź na stronę 'Mieszkamy w Londynie' . Tam na pewno uzyskasz odpowiedz na każde pytanie . Baa nawet i znajdziesz osobę , ktora ci pomoże wszystko załatwić .

Gość gość
moze ktos pracuje przy szkole i zna troche system,

Jesli tu nie znajdziesz napisz na ten stronie . Tam na 100% ktos jest kto ci z wszystkim pomoże . To strona , ktora skupia ponad 27.000 Polaków mieszkających w Londynie

Gość gość
moj maz mowi biegle po angielsku wiec problemow z wyjasnieniem nie mamy tylko z tym calym systemem, masakra, tak naprawde duza tu mowia o tej ochronie, prawach itd a widze ze w Polsce mozna czuc sie pewniej i bezpieczniej, tak bede uparta do skutku a najsmieszniejsze jest to ze ja im do czasu ufalam, tak mi szkola mydlila oczy dopuki nie przeczytalam raportu psychologa

Gość gość
tak dzieki napisze na tej stronce ktora polecilas