Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból po porodzie przy stosunku , nie byłam nacinana

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny,mam problem. Jestem ok 3 miesiące po porodzie ,a przy stosunku odczuwam dość dokuczliwy ból przy wejściu do pochwy, to samo zresztą mam z aplikacją tamponów. To mój drugi poród sn, ani za pierwszym,ani za drugim razem nie byłam nacinana,nie pękłam również. Pamiętam,że po pierwszym porodzie ten "pierwszy raz" też bolał,ale nie przypominam sobie,żeby długo trwało,zanim wszystko wróci do normy. Byłam oczywiście na kotroli u ginki po porodzie,wszystko ok,więc nie wiem... może rzeczywiście powinnam jeszcze odczekać ,aż samo przejdzie? Czy jednak jest powód do zmartwienia? Będę wdzięczna za rady .:)

Gość gość
nie pomoge, dopiero w 5 mc ciazy jestem ale wierze, ze to kwestia czasu ;) powodzenia

Gość gość
Może podświadomie boisz się seksu a raczej ciąży i ten ból wynika z Twojej psychicznej blokady a tym samym słabego nawilżenia? Spróbuj użyć dużej ilości żelu typu durex.

Gość gość
Nie boję się ciąży, bo się zabezpieczam; ból odczuwam również podczas aplikowania tamponu. :( Że tak się wyrażę, przy "wkładaniu",i w sumie przy wyciąganiu też nie jest przyjemnie. Ale,jak pisałam,byłam u lekarki na wizycie kontrolnej ,wszystko jest w porządku,więc naprawdę nie wiem o co chodzi... Ale spróbuję może faktycznie jakiegoś żelu,dzięki za sugestię. :)

Gość gość
a karmisz piersią? często podczas karmienia zdarza się suchość pochwy, polecam żel Feminum aktiv

Gość gość
Sorki, jakoś przeoczyłam że pisałaś też o tamponach. A z tym strachem to tak pomyślałam, bo ja tak miałam. Niby się zabezpieczałam a i tak się bałam. W efekcie udało się dopiero z żelem właśnie i tak przez kolejny miesiąc. Dopiero później w pełni się wyluzowałam.

Gość gość
Nie karmię piersią. Spróbuję tego żelu przy stosunku,choć przecież nie będę się smarować przed włożeniem tamponu. :) Poczekam jeszcze tak z miesiąc,jeśli nie przejdzie,to chyba ponownie wybiorę się do ginki. Na razie biorę tabletki anty, chciałam właśnie za około miesiąc założyć spiralę ,ale jak pomyślę jaki to będzie ból,to chyba się jeszcze wstrzymam.... :(

Gość gość
Ja mialam identycznie i to po cc. Przez cala ciaze zero seksu,bo byla zagrozona. Potem seks strasznie bolal przy wejsciu. Jakbym sie skurczyla. Nie chodzilo o suchosc. Nawet jak bylam nawilzona to bolalo. U mnie to byla wlasbie blokada psychiczna. Stresowalam sie seksem w tym samym pokoju gdzie spalo w lozeczku dziecko i mialam skurcz. To sie nazywa pochwica. Poczytaj o tym. Przenieslismy sie z igraszkami do drugiego pokoju i jak reka odjal...:)

Gość gość
Dziękuję za sugestię,poczytam o tym :)

Gość gość
Ja mam ten sam problem a jestem 5 miesięcy po porodzie, tylko cc. Karmię piersią i to najprawdopodobniej przez to, ale czytałam kiedyś artykuł, ze ból podczas stosunku można odczuwać nawet do 18 miesięcy po porodzie (!) bardzo różne mogą być przyczyny, Ty jesteś jeszcze dosyć świeżo po, ja bym na Twoim miejscu poczekala jeszcze trochę i jak nie przejdzie to do lekarza. Po co się masz.męczyć. A ten żel Feminum aktiv można też właśnie stosować przy aplikacji tamponow, może spróbuj.

Gość gość
rowno rok od porodu uporalam sie z dyskomfortem podczas stosunku.

Gość gość
Kup globulki cicatridina. Dla mnie zbawienie, a juz myslalam, ze koniec z seksem, bo 4 miesiace po porodzie nie dalo sie wspolzyc, taki bol

Gość gość
Autorko a może to z cewka moczową coś?

Gość gość
Nie,z cewką moczową na pewno nie. Ale ,jak wspomniałam,niedługo ,jeśli to nie przejdzie,wybiorę się do ginki i poproszę o coś,cokolwiek...przecież tak się nie da. :(