Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wzrost dziecka a rodzicow

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj przed snem zastanowiłem się nad moim wzrostem ponieważ w klasie jestem większy od 1/3 kolegów(koleżanki za niskie żeby je w to wliczać :p) a reszta jest ode mnie wyższa od cm do ~10. Aktualnie mam ~176cm a moi rodzice: mama z 158-160 a ojciec ~166 i moje pytanie brzmi czy mogę jeszcze podrosnąć bo 176 w tych czasach to przeciętny wzrost. Dodam jeszcze, że babcie mają z 150-153, trójka wujków 180-188 wujek od ojca z 164 a dziadek moze 178. Co sądzicie? Urosnę czy będę takim średniakiem

Gość gość
Będziesz niski - 176cm na faceta to malusio ;-) ja tyle mam, jestem kobietą. Mój mąż ma 188cm i jest najniższym facetem w jego rodzinie.

Gość gość
ile masz lat ? jesli wiecej niz 15 to raczej nie urośniesz a jesli juz to max 1-5cm, nie znam NIKOGO kto urósłby po 18rż, ściemy o rzekomym wzroście do 21 czy nawet 25 rż pisza jacys debile, moze tak było 30 lat temu. Ja rosłam do 14rż, chłopaki w mojej klasie do 14-16rż, tylko jeden urósł z 10 cm majac 16 lat ale on był ogolnie opozniony w rozwoju, wygladal jak małe dziecko.

Gość gość
dzieci zawsze są większe od rodziców

Gość gość
dzieci zawsze są większe od rodziców x nieprawda, znam ludzi ktorzy są nizsi od swoich rodziców lub podobnego wzrostu

Gość gość
wzrost przy przy przeciętnych warunkach życia jest wypadkową rodziców najczęściej - jednak w dzisiejszych czasach warunki do wzrostu są bardzo dobre głód nie występuje i wzwiązku z tym organizm osiaga najwyższe opcje... Tak więc w dzisiejszych czasach można liczyć wypadkowa rodziców + 10cm Dla przykładu jeśli matka ma 160cm a ojciec 170cm to dzieciak będzie miał około 170-180cm przy mężczyznach bliżej górnej granicy.

Gość gość
Aktualnie mam ~176cm a moi rodzice: mama z 158-160 a ojciec ~166 i moje pytanie brzmi czy mogę jeszcze podrosnąć x i tak jestes wysoki biorąc pod uwage wzrost rodziców, mozesz urosnąc z 2-3 cm, na wiecej bym nie liczyla, wysocy faceci w wiekszosci przypadków byli wysocy od dziecka, np mój eks miał 198, przestał rosnąć w wieku 15-16 lat, jako 12-13 latek przerósł wszystkie nauczycielki i miał ponad 180