Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

6latki i jak po pierwszym dniu

Polecane posty

Gość gość

Jw? Moja zadowolona i radziła sobie i na stołówce i na swietlucy.

Gość gość
Wow.. Ile godz byla na swietlicy i sie nudzila? Poczekaj na przeskok w 4 kl zanim sie pochwalisz bo dziexko polegnie hehe

Gość gość
Ej, ale w tej 4 klasie tez juz wiekszosc bylych 6-latkow bedzie, wiec....

Gość gość
Moja pierwszy raz w polskiej szkole, wyzywaly ja dzieci ze ma ciemną cere

Gość gość
ciemną mam na myśli nie ze murzyn,ale z hiszpani wrocila. Przykre te polskie dzieci

Gość gość
Normalnie, jak po 1 dniu. Niestety jako mama drugoklasistki i o 2 lata młodszej pierwszoklasistki wiem, że będzie to bardzo pracowity rok :(

Gość gość
Mówicie, ze mam się bać? Mój syn jest dosyć do przodu, wiec mam cicha nadzieje, ze z nauką sobie poradzi... Bardziej martwi mnie nowe środowisko, nie żebym się miała za królową angielską, ale przeraża mnie właśnie to jak odnoszą się do siebie już tak małe dzieci... Po pierwszym dniu już się nasłuchałam o bijatykach i wyzwiskach.

Gość gość
Oj mylicie sie poszwdl rocznik 09 i 08 wiex zawsze beda jedni gonic drugich nie rozumiecie?

Gość lobelt
supel było:)

Gość gość
moja nowa pani ma extra mleczarnię...

Gość dudd
Moja córka bardzo zadowolona. Z podekscytowaniem opowiadała że... mogą wychodzić na przerwy. I to było chyba najfajniejsze dla niej.

Gość gość
NIe, wiekszosc poszla 2009, wiec program jest do nich dostosowany. Jak ktos odraczal pisate i czytate kobyly, to juz ich problem jesli sie beda nudzic. Poza tym, w tym wieku juz sie te roznice powoli zacieraja, to juz nie jak 2 i 3 latek. Teraz uwydatniaja sie szdolnosci, predyspozycje, a kazdy ma inne, wiec sie wszytsko zrownowazy.

Gość gość jjnb
Nie ekscytuj sie tak ze większość bo u nas w szkole sa dwie klasy pierwsze, jedna rocznik 08 a druga 09, teraz sa rozdzielone ale w gimnazjach i liceach zrobi sie misz masz. A te z rocznika 08 nie były odradzane tylko rodzice jeszcze mieli wybór i kto mógł to zostawial.

Gość gość
Ja mojej nie odraczalam a jest z 2008 r. Przecież połowa rocznika nie musiała iść do szkoły, a że teraz umie czytać to chyba nic dziwnego u dziecka które ma prawie 7 lat, prawda? Mam nadzieję że Pani weźmie to pod uwagę i nie będzie zanizala poziomu

Gość gość
Bede sie ekscytowac, bo u mnie sa same klasy mieszane od poczatku. Tak, rodzice mieli wybor, mogli poslac swojego geniusza razem z rocznikiem, a nie teraz z maluchami, zeby byl prymusem nie "inter pares" tylko wsrod rok mlodszych. Dlatego Pani wezmie pod uwage SREDNIA umiejetnosci i niestety, dziecko samo czytajace ksoazki bedzie sie nudzic. A w gimnazjach i liceach? Nie zdziwcie sie, bo wtedy te maluchy moga wrecz przegonic wasze odraczane wychuchane biedulki. Na serio. Tez mam wielu znajomych nauczycieli i wiem jak jest. Takze nadal mam zamiar swietowac poczatek roku szkolnego mojego 6-latka (przecietnego, ogarnietego, nie geniusza) i patrzec w przyszlosc z uzasadnionym optymizmem.

Gość gość
Przykro mi, Pani ZANIZY POZIOM i bezdzie uczyc dzieci alfabetu. Literka po literce. A Twoja odroczona i niedojrzala emocjonalnie moze ewentualnie pani pomoc z tymi niesfornymi dzidziusiami.

Gość gość
Moja 6 latka jest z początku roku jest bystra, ma klase mieszana i cieszy mnie to

Gość gość
Syn rocznik 2009 po wczorajszym i dzisiejszym dniu zachwycony :) mowi ze fajniej jest w szkole niż w przedszkolu :P