Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

boje sie ze dziecko ma autyzm

Polecane posty

Gość gość

Boje się, ze moje dziecko ma aspergera lub autyzm... Nie znam się na tym ale ma echolalie, kiedyś gdy sie złościł to walil Glowa w podłogę a teraz gdy sie zdenerwuje to albo wrzeszczy albo bije. Poza tym niby jest normalnym dzieckiem, ma 3 latka, pol roku temu byłam z nim u psychologa i wówczas nic nie stwierdził (żadnych zaburzeń), dzis idziemy znów, do innego, i boje sie ze uslysze coś co zakończy moje życie...

Gość gość
Tylko ta jedna rzecz cie niepokoji w zachowaniu dziecka?

Gość gość
te zachowania, o których wspomniałaś nie świadczą o autyźmie. Może dziecko jest po prostu nadwrażliwe, nerwowe, nie radzi sobie z emocjami negatywnymi, których nie potrafi rozładować. Echolalie są też normalnym etapem rozwoju, mijają z czasem. Jeśli się martwisz to oczywiście zasięgnij porady. A jak jest u dziecka z kontaktem wzrokowym, przytuaniem? ubi bawić się z innymi dziećmi? Ma wyobraźnię, potrafi bawiąc się odgrywać role?

Gość gość
To zakończy twoje życie?? To nie tak wiele ci trzeba. Powiem ci tak, mam w rodzinie już nastolatkę z autyzmem. Do dziś nie mówi ani slowa, bije większość osób wokół siebie, ma napady mega głodu, je bez opamiętania, obija siebie, szczypie wali otwartą ręka w twarz jakieś 40 razy na godzinę, teraz ma na łokciach usztywnienia by tego nie robiła, to szczypie nogi, stęka, krzyczy itd. itp. Ostatnio już na elektrowstrząsy chodzi, na razie nie widać efektów, to jest dopiero problem.