Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Facet potrzebuje pomocy!!

Polecane posty

Gość gość

Witam. Wiem, że to forum dla Pań, ale faceci też tu zaglądają a i wy ubieracie swoich lubych :) Napiszę coś o sobie, żeby przbyliżyć mój problem. Mam 24lata, 190 cm wzrostu, ważę 93kg i natura mnie wyposarzyła w długie nogi. Na dodatek sporo ćwiczę i jestem na diecie od paru lat. Mam bardzo dobrze wyrzeźbioną sylwetkę, nie żeby jakiś kark ze mnie był, ale mam rozbudowaną obręcz barkową i jestem szczupły. Problem zaczyna się jak chce kupić koszulę lub materiałowe spodnie. Koszule slim fit w barkach są dobre w dużych rozmiarach, ale wtedy już nie wyglądają jak slim fit, bo wiszą na brzuchu. A gehenna się zaczyna przy zakupie spodni, bo jeśli chodzi o jeansy to spokojnie mogę coś dobrać w jakimś Lee, Wrangler etc., ale materiałowe zwykle są w standardowych rozmiarach s,m...xxl. Żeby miały dobrą długość muszą być w rozmiarze xxl ale wtedy wyglądają jakbym zplątał się w spadochron. Znacie jakieś sklepy z mocno taliowanymi koszulami bo wtedy chyba to będzie dopiero normalnie wyglądało i ze spodniami materiałowymi gdzie rozmiarówki są z podziałem na długość i szerokość? Oczywiście w normalnych cenach czyli do 250zł za spodnie i żeby te koszule też nie przekraczały 180-200zł. Proszę o pomoc bo od roku chodzę w jeansach, i t-shirtach i udało mi się kupić ze 2 koszule :) Zakupy przez net odpadają. Na 100% coś będzie nie tak :D

Gość gość
A przeczysywales tzw sieciowki ? Może kiepsko szukasz.

Gość gość
Może bo się szybko frustruję, szczególnie kiedy kupuje spodnie. No właśnie Zara/Berscha/Pull&Bear/Medicine/Mexx/House/Reserved(ten to za materiały) odpadają :)

Gość gość
A c&a ? Wydaje mi się, że mają większą , niemiecką rozmiarówkę.

Gość gość
Hugo Boss slim fit, s. Oliver Esprit

Gość gość
Jeżeli stać Cię na ciuch za 250 zł to może udaj się do jakiejś dobrej krawcowej? Serio mówię. Ja mam niestandardowy rozmiar piersi i staniki szyję na zamówienie. Nie jestem skazana na niedopasowane badziewie bo nic innego w sklepie nie dostanę. A cenowo wychodzi jak za stanik w lepszym sklepie.

Gość gość
M&S? mają linię "big&tall", może z niej będzie pasować? I oni ogólnie mają po 3 różne długości spodni i marynarek. Koszule chyba niestety standardowe.

Gość gość
gość wczoraj , jaki to jest "niestandardowy rozmiar piersi"? Potrzebujesz obwodu mniejszego niż 60? czy miseczki większej niż angieskie K (czyli nasze mniej więcej S)? bo jak nie to nie wiem, w czym problem, jest masa firm szyjących w ogromnym wyborze rozmiarów, polskich (Ewa Michalak, Comexim, Kris Line, Dalia, Gorsenia, Avocado, Melissa...) i angielskich (Freya, Panache, Cleo, Curvy Kate, Fantasie, Charnos, Audelle, Elomi...). Są dziesiątki sklepów stacjonarnych i netowych (tu adresy: http://stanikowamapa.prv.pl/) staniki tych firm od ręki sprzedających i oferujących fachowy brafitting. Są fora i strony, gdzie można się dopytać o rozmiar, marki, modele (Lobby Biuściastych, Balkonetka, Stanikomania...). Nie znasz nic z tego wszystkiego? :) (autora tematu przepraszam za offtop, ale nie mogłam zostawić dziewczyny bez namiarów na pomoc :) ).

Gość gość
Hej. Faktycznie masz nie lada problem - współczuję. Nie napiszę z doświadczenia (mój facet nie jest aż tak wysoki) jednak znalazłam informację, że podobno (podobno) niestandardowe długości spodni dla wysokich udaje znaleźć się w Kappahl i F&F.