Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kurdu_bydzia

Czy karzeł poniżej 170 cm może być dawcą krwi ?

Polecane posty

W przyszłym tygodniu idę oddać krew, ale obawiam się że przez mój skrajnie niski wzrost jak na faceta (169 cm) nie będę mógł być dopuszczony. Dlatego pytanie do was. Ile minimum wzrostu musi mieć facet aby mógł oddać krew ? 170 cm ?

Gość gość
A ile ważysz?

Gość gość
akurat wzrost masz normalny, ja bym sie raczej przejela twoim poziomem intelektualnym...:o

Gość kurdu_bydzia
Wzrost 169 cm NIE JEST wzrostem normalnym jak dla faceta. A od mojego poziomu intelektualnego się odczep. Na szczęście nie idzie on w parze ze wzrostem!

Gość gość
Ale wzrost nikogo nie obchodzi! Ważne żebyś miał minimum 50 kg

Wydaje mi się jednak że jestem za niski by oddać krew. Powinienem mieć minimum 170 cm, a mam tylko 169 :( Jak pójdę oddawać krew to im to powiem i zapytam się czy mimo takiego wzrostu mogę być dawcą.

Gość gość
Umiesz czytać? Oni nie patrzą na BMI. Jak mówię, oddaję od 3 lat, więc wiem trochę na ten temat...

No karły nie mogą oddawać krwi z powodów zdrowotnych. A wzrost poniżej 170 cm u faceta to karłowatość, choroba.

Gość gość
Chyba sobie teraz żartujesz, normalny wzrost.

Nie, nie żartuję. Wiele osób nawet tu na kafeterii potwierdziło że poniżej 170 cm u faceta to karłowatość!!

Gość gość
Karłowatość, to u kobiet wzrost poniżej 140, a u mężczyzn poniżej 150. Miałam kolegę w klasie, który miał 165 wzrostu i oddawał krew, więc nie wymyślaj.

165 u faceta to na serio już przegięcie. Taki to dopiero ma kompleksy, sexu w ogóle nie pouprawia, żadnej kobiety nigdy mieć nie będzie, prawa jazdy nie zrobi. Wrak człowieka a nie facet...

Gość gość
Argument z d**y

W ogóle zauważyłem że w Polsce bardzo mało jest facetów w przedziale wiekowym 20 - 35 lat o wzroście niższym niż 170 cm. Większość jednak jest wysoka, a tacy poniżej 170 cm to głównie starsi ludzie którzy zdążyli się już z wiekiem skurczyć.

Gość gość
Przeciętny facet ma 180 podobno. Ale 165 też mają i żyją.

Gość gość
Przyznaj się lepiej, że wcale nie zamierzasz oddawać krwi, tylko przyszedłeś pierdolić, jak to niski ma źle w życiu. Oby Tobie kiedyś nie była ta krew potrzebna...

Na serio chcę oddać krew, ale nie wiem czy wzrost mam odpowiedni. Gdzieś czytałem że żeby być dawcą to mężczyzna musi mieć minimum 170 cm, a kobieta może być każdego wzrostu, nawet bardzo niska.

Gość gość
Ale na logikę po co byłby ten podział? Mówię Ci jako osoba która oddaje krew od 3 lat, więc idź spokojnie i nie wymyślaj, krew zawsze się przyda.

Gość gość
Czlowieku karłowatość to choroba i nie żartuj sobie z niej, masz 169 a zachowujesz sie jakbyś miał 120 :/ zastanowiles sie kiedys jak to na serio jest być karłem i miec 120-140cm?

Gość gość
wobec tego w takich panstwach, jak Peru, Ekwador, Boliwia, Japonia praktycznie nikt by nie oddawal krwi, bo tam rzadko kto ma wzrost powyzej 170 cm. napadaliby na kazdego turyste - Europejczyka i zmuszali do oddania krwi! :D jedank, koles, nie masz zbyt rowno pod sufitem...:o

W dzisiejszych czasach wzrost poniżej 170 cm u faceta to karłowatość! Teraz co drugi 20-latek ma 185-190 cm, a za parę lat ten średni wzrost pójdzie jeszcze bardziej w górę i młodzi faceci będą mieć po 2 metry. Dla mnie to żadna różnica mieć 120 cm czy 169 cm. I to karzeł i to! Natomiast 170 cm to już jest coś!!

Gość gość
Autorze, przeczytaj raz jeszcze wcześniejsze wypowiedzi... karłowatość to choroba, więc sobie daruj te teorie.

Gość gość
nigdy nie pociagali mnie dryblasy powyzej 175 cm wzrostu. tacy mezczyzni maja nieproporcjonalna budowe ciala, sprawiaja wrazenie, jakby zaraz mieli sie zlamac :o czesto maja problemy z kregoslupem i sa nieporadni, malo zwinni. mezczyzna musi byc zwinny, bystry, inteligentny, a taki dryblas zanim sie ruszy, zanim wyciagnie za dlugie giry...:o uwielbiam mezczyzn z poludnia europy, maja proporcjonalna budowe ciala, ani za niscy, ani za wysocy, ani za chudzi, ani za grubi, idealni...

Gość kurdu_bydzia
Jak laska leci jeszcze na faceta o wzroście 170 cm to jestem w stanie zrozumieć. Ale jak lasce podoba się facet o wzroście 169 cm i tego już nie jestem w stanie zrozumieć. Taka laska to musi być niezła desperatka i bezguście, zakompleksiona i głupia!

Gość gość
imbecyl twojego pokroju nie zrozumie, na co leci kazda laska i czego szuka w mezczyznie :o

Gość kurdu_bydzia
Byłem oddać krew. Niestety mnie nie dopuścili. Ale nie przez mój karłowaty wzrost, tylko wyszło że mam w krwi za dużo krwinek białych. Lekarz powiedział że mogę mieć jakiś ropień albo inną infekcję. Dzisiaj robiłem badania i jutro odbieram wyniki. Nawet jeśli to coś poważnego to trudno... i tak jestem niski, za dużo z życia i tak nie skorzystam :P