Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biegajaca1984

bieganie a brak chudnięcia

Polecane posty

Gość biegajaca1984

Witam Was serdecznie, od poltora miesiąca biegam. Najpierw to było jakieś 2-3 km, obecnie już 5.5-6 km. Mój bieg trwa około 40 minut. Jem przy tym 1500-2000 kcal, w zaleznosci od dnia. W polowie lipca wazylam 77 kg, dzisiaj 75.5 kg - nie było spadku wagi od miesiąca. Mam 168 cm, więc ta waga jest masakryczna dla kobiety. Biegałam codziennie, od poprzedniego tygodnia co drugi dzień - myslalam, że może to kwestia przemęczenia mięśni. Proszę o pomoc

Gość gość
Robią ci się mięśnie po prostu :) bądź wytrwała to zobaczysz efekty. Na specjalistycznym forum pisalo że na początku może tak być..

Gość biegajaca1984
W obwodach nie widzę zmian, może z 1 cm w biodrach. A po jakim czasie zauważę też na wadze? Nie wiem czemu ale właśnie spadki wagi są najbardziej motywujące. Z drugiej strony ważę na tyle dużo, że to chudnięcie powinno iść dość szybko...

Gość gość
Ale wcześniej pewnie nic nie cwiczylas. Na pewno zobaczysz ze cialo jest bardziej zbite. Poczekaj jeszcze z miesiąc. I rób przerwy w bieganiu. Mięśnie ważą więcej niż tłuszcz

Gość biegajaca1984
Tak, wcześniej nic nie ćwiczyłam, niestety. Byłam leniwcem kanapowym :) A bieganie jest super, jak wracam czuję się wspaniale, oczyszcza też umysł!

Gość gość
Zobaczysz efekty tylko bądź cierpliwa. Jasne ze fajnie by bylo 10 kg na miesiąc chudnac ale wtedy musialabys się glodzic.

Gość gość
Po pierwsze, to "prawie" współczuję autorce. Wybrałaś najodpowiedniejsze miejsce dla tego typu pytania. Po drugie, polecam szybki marsz lub rower zamiast biegu. Po trzecie, czytając Twój post wnioskuję, że nie masz żadnego pojęcia o diecie, odżywianiu się i zasadzie działania metabolizmu. Po czwarte, nie myśl, że w ciągu miesiąca schudniesz 10kg, bo "ktoś" w internecie tak napisał. Możesz stosować sobie SUPER diety, które doprowadzą do odwodnienia organizmu i wyczyszczenia go (po prostu wszystko wysrasz), przez co zauważysz szybką utratę masy, a później, gdy wszystko wróci do normy, to znowu wejdziesz na wagę i zobaczysz +5kg i PSIKUS. :-) Piąte, nie kupuj żadnych ziólek "na odchudzanie", bo to bzdura. Jeśli chodzi o takie specyfiki, to jedynie spalacze tłuszczu, które wcale go nie spalaja, tylko zwiększają ciepłotę ciała i dzięki temu przy wysiłku można spalić trochę więcej tłuszczu. Na koniec dodam, że jeśli chcesz schudnąć, to nie szukam pomocy na takim śmiesznym forum, gdzie ludzie nie mają o niczym pojęcia. Wejdź na jakieś forum sportowe, a tam znajdziesz potrzebne informacje. Nie ma za co. :-)

Gość gość Majka
Bo bieganie to jedno, natomiast, druga ważna sprawa to odpowiednia dieta przystosowana do danego tryby życia, w sensie że masz np taką a nie inną przemianę materii, taki a nie inny tryb życia. U mnie też było ciężko, samym bieganiem i ćwiczeniami też nie dawałam rady. Do tego dieta, ale i tu nie było tak jak chciałam. Dopiero jak dodałam foreverslim, to wszystko zaczęło się skłądac w całość. Nie mniej dla mnie najważniejsze, ze w końcu sie udało

Gość TreleMorele1987
Dokładnie, to może warto poczytać jeszcze na ten temat? Chociażby taką książkę: http://www.dobiegania.pl/akcesoria-do-biegania-ksiazki-c-133_274.html ;) Dzięki tej książce można zbudować dostosowany do indywidualnych potrzeb program treningowy oparty na wykorzystaniu pulsometru. Joe Friel prowadzi czytelnika za rękę, dając narzędzia do zaprogramowania poprawy kondycji i osiągania coraz lepszych rezultatów w danym sporcie wytrzymałościowym.

Gość gość Waleria
A ja biegałam, byłam na diecie, brałam foreverslim, do tego też inne ćwiczenia ale UDAŁO SIĘ!!! 12 kg mniej

Gość gość
To nie masz się czym chwalić. 12 kg nadwagi, to już tępota umysłowa.