Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie kolory ladniejsze do salonu

Polecane posty

Gość gość

Chce polaczyc jadalnie z salonem (lacznie okolo 40m2). Zastanawiam sie nad kupnem szarej kanapy 3 osobowej z niebieskimi dodatkami typu poduszki i szarego stolu do jadalni na 4 osoby. Podoba mi sie tez kremowa kanapa ze stolem w tym samym kolorze. Ktore kolory najbardziej by do siebie pasowaly, zakladajac, ze mam meble w odcieniu jasnego drewna?

Gość gość
Wg mnie to biale, ale bedzie sie szybko brudzic :)

Gość gość
Dużo zależy od koloru ścian. Jeśli to też jest do ustalenia, to ja do salonu z jadalnią wolałabym ciepłe odcienie, a nie szary, który daje czasem taki "trupi" efekt. Ale, w zasadzie, bez zobaczenia konkretnych rzeczy, to trudno zdecydować.

Gość gość
A zakladajac szara kanape i stol plus niebieskie dodatki i jasny braz mebli jaki kolor scian by do tego pasowal?

Gość gość
Wiele zalezy tez od dodatkow koloru zaslon itd, czy pokoj ma duzo swiatla...

Takie meble najlepiej widzę w delikatnym szaro – białym połączeniu. Koronkowa biel i popielaty zefir sprawdzą się doskonale! Zabieg zastosowania dwóch odcieni na ścianach zdynamizuje przestrzeń i doda jej charakteru. Efekt? Spójność i harmonia! W głowie zrodził mi się jeszcze jeden pomysł. A co powiesz na coś takiego? https://www.youtube.com/watch?v=hqwCN_s8gmo Powinno Ci się spodobać, jeśli jesteś zwolenniczką odważnych rozwiązań. Powodzenia!

Gość gość
Ja chyba zdecydowałabym się na jakieś maskujące kolory, coś w takim stylu http://www.ramaro.pl/premium/luksemburg.html. Do tego szary stół, taki jak proponowałas. Wszystko zawsze można roświetlić i urozmaicić różnymi kolorywmi poduszkami, kocami, obruskiem.

Gość gość
Myślę, że szara kanapa ładnie prezentowałaby się w takim zestawieniu. Zresztą, najlepiej pójść do salonu i tam pytać o poradę. :) Bardzo ładne i niedrogie meble mają w http://www.dobremeblez.pl/ , tam na pewno znajdziesz coś dla siebie.

Gość gość
Szara kanapa i stół? Jak najbardziej. Pytanie jaki odcień tego niebieskiego. Osobiście wybrałabym coś błękitnego, niezbyt ciemnego i raczej wymieszane wzory, nie same gładkie poduszki. Ten niebieski powtórzyłabym też na zasłonach. Na ścianach może być tradycyjnie jasny beż i zwykła biel tym bardziej, że pozostałe meble też masz z jasnego drewna.

Gość gość
Ja właśnie urządziłam swój salon na szaro z fioletowymi dodatkami, narożnik i ściany szare, jedna sciana w fiolecie, meble w ciepłym truflowym odcieniu z bielą, mysle, ze nie jest "trupio" ;) do jasnej szarości zastosowalabym zdecydowany niebieski żeby stworzyć kontrast