Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OlaJas

Mama sobie nie wyobraża, że nie wezmę ślubu

Polecane posty

Gość OlaJas

Na pewno ktoś już miał taki problem. Czy znaleźliście skuteczny sposób na to, żeby przekonać mamę, żeby uszanowała wasz wybór dotyczący tego, czy i jaki chcecie mieć ślub? Po pierwsze, ja w ogóle nie chcę brać ślubu, a już na pewno nie kościelnego. A moja mama, nie dość, że sobie nie wyobraża, żeby nie było ślubu, to jeszcze ma własną gotową listę 100 gości, podczas gdy ja chciałabym zaprosić kilkunastu znajomych i może ze 20 osób z rodziny. Na pewno jej nie przekonam żeby ona zmieniła zdanie, ale co mogę zrobić, żeby pogodziła się z tym, że to moja decyzja?

Gość gość
Postaw ją przed faktem dokonanym i tyle!Moja babcia też na nas napierała jak wspomniałam o ślubie cywilnym tylko to mało nie "umarła" ale to nasza decyja. ślub przed nami i mam nadzieję że nikt nie będzie się wtrącał!

nie chcesz brać ślubu ale masz listę gości ? to chcesz czy nie chcesz ?

Gość gość
ty nie chcesz ślubu czy twój facet nie chce napieprzył ci do głowy?

Gość OlaJas
Ja nie chcę ślubu, a on się z tym zgadza, bo mu to do niczego niepotrzebne, a ja po prostu chcę uniknąć durnych stresów, bo wiem, że moja mama by się o wszystko wykłócała i chciała ustawić po swojemu. No mam jakąś tam "listę gości". To że nie chcę ślubu, to nie znaczy, że nigdy o nim nie myślałam ;) Ja i tak zrobię co będę chciała (co my będziemy chcieli), ale chodzi mi o to, jak mogę przekonać mamę, żeby uszanowała tę decyzję.

Gość gość
nie chcę ale chcę coś mi się wydaje że on nie chce - bo w tekst ""No mam jakąś tam "listę gości". To że nie chcę ślubu, to nie znaczy, że nigdy o nim nie myślałam"" - coś mi się nie chce wierzyć on nie ma zamiaru się żenić a ty robisz wszystko, żeby to ukryć - żałosne...

Gość Metbud konstrukcje stalowe
Zachęcamy do zapoznania się z nasza ofertą. MET-BUD Konstrukcje Stalowe jest młodą, prężnie rozwijającą się firmą z siedzibą w Siedlcach. Dysponujemy własną halą produkcyjną wyposażoną w najwyższej klasy maszyny i sprzęt do obróbki metali. Nasz zespół to wykwalifikowani i doświadczeni specjaliści, którzy elastycznie podchodzą do każdego Klienta. Dzięki temu jesteśmy w stanie sprostać każdym wymaganiom w zakresie wykonania hal namiotowych, konstrukcji stalowych i magazynów. Stale wprowadzamy nowe technologie i nowinki rynkowe, co przekłada się na wysoką jakość naszych produktów i usług. Zakres naszej działalności obejmuje: konstrukcje halowe, sprzedaż hal namiotowych, wynajem hal namiotowych, wynajem podnośników koszowych. Obsługujemy Klientów z całej Polski oraz Unii Europejskiej. Idealne do wynajęcia na piękny ślub w plenerze!

Gość OlaJas
Żałosne to jest twoje wyciąganie wniosków, tak jakbyś mnie znał lepiej niż ja sama. Po co miałabym coś ukrywać?

Gość gość
po to, żeby nie odszedł

Gość gość
Nie bardzo rozumiem sytuację- jesteście dorośli, samodzielni, mówisz z uśmiechem "dziękuję za dobre rady" i koniec tematu, w dyskusje i awantury po prostu nie wchodź (do tego trzeba dwojga). Jak mama koniecznie będzie wyskakiwac ze swoimi pomysłami skwituj tylko "ok, ale już wiem jakie TY masz zdanie na ten temat".

Gość OlaJas
Jeśli miałabym faceta zatrzymać udawaniem czy kłamstwami, to chyba lepiej sobie darować :D Boże, niektórzy nie mają pojęcia, o co chodzi w związku.