Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie potrafię wybrać imienia dla córki

Polecane posty

Gość gość

Jest mi bardzo smutno z tego powodu. Nie mam pełnego przekonania do absolutnie żadnego imienia. Czy ktoś też tak miał? Co w końcu postanowiłyście?

Gość gość
Ja tak mam z imieniem dla drugiego syna, dla córki mialam kilka przygotowanych i wszystkie mi sie podobaly, a dla syna nic kompletnie mi sie nie podoba.

Gość gość
Zabawne, bo ja z kolei byłam przekonana ze urodze drugiego chłopca i miałam już wybrane imię dla niego. Bardzo, bardzo się ciesze z córeczki, ale imienia nie potrafię wybrać.

Gość gość
My mieliśmy to samo z wyborem dla córki

Gość gość
I jakie imię wybraliście?

Gość gość
Dżesika

Gość gość
A jakie tobie się podobają? Zagraniczne oryginalne starodawne? :-)

Gość gość Klaudia
Mi bardzo podoba sie Blanka :), nietypowe i piekne :)

Gość gość
Podobają mi się różne imiona, po prostu żadnego nie umiem sobie wyobrazić dla mojej córeczki. I żadne mnie nie urzekło w 100 %

Gość gość
blanka brzmi jak peeudo a nie jka imie Boze wybierz klasyczne normalne bez cudowania i udawania Bog wie kogo np/JoannaAnnaAdrianna..itp

Gość gość
może Zosia

mi ostatnio wpadło w ucho Gaja ale bardzo podoba mi się Klara, Klaudia i Mela Melania :) poza tym Alicja, Marcelina, Emilia jest masę ładnych imion.

Gość gość
Ja w poniedzialek urodzilam Olgę ;-)

Gość gość
to może wybierz imie po swojej mamie,babci, teściowej imie to imie, każde będzie dobre

Gość gość
Albo spójrz w kalendarz czyje byly imieniny w dniu kiedy poznalas płeć dziecka... Może akurat coś ci przypadnie do gustu.

Gość magdalenkaaaaa
Mi się jakoś ostatnio bardzo podobają Agatka i Alicja nie wiem dlaczego tym bardziej że dziecka nie planuję.

Gość gość
Mi podoba sie Zosia. Moze poczekaj jeszcze troche, samo przyjdzie :)

Gość gość
Blanka to calkiem fajne imię ;) na pewno o wiele lepsze niż te wszystkie Jessici, Bryanki, Kevinki, Alanki czy Nikole :D

Gość gość
Problem w tym, że zostało mi bardzo niewiele czasu, bo za 2 tyg rodze. A nadal żadne imię do mnie nie przemawia. Chyba poczekam aż zobaczę malutka, może wtedy mnie olśni.

Gość gość
Ja żałuję, ze zabrakło mi odwagi i nie dalam Stefania. Wydawało mi się kiedys okropne, ale poznałam małą Stefkę w blond loczkach i teraz przyjemnie mi się kojarzy. Rozważałam też Darię, ale mąż byl przeciw... Z rzadszych jeszcze zaproponowałabym. Liwię.

Gość gość
Hania,Ania,Lenka,Ewa,Zosia,Emilka,Joanna,Justynka,Jola,Marysia,

Gość edyta89
z pierwsza corka nie mielismy problemu jeszcze zanim bylam w ciazy wiedzielismy oboje ze bedzie Hania ;) miesiac temu urodzialm coreczke miala byc Zosia ale ja nie bylam przekonana potem miala byc Agatka i jak ja zobaczylam to ani Zosia ani Agatka mi nie pasowaly i zostala Marysia gdzie cala ciaze sie bronilam przed tym imieniem

Gość gość
to może autorko wypisz imiona, które ci sie nie podobają (pewnie dużo tego ale cóż) wtedy będzie łatwiej coś innego zaproponować, wkońcu czasami ot tak można zapomnieć o jakimś imieniu a może akurat by ci podpasowało

Gość gość
Ja już przerobiłam kilka razy cały alfabet. To nie tak, że na jakieś imię nie wpadłam, ale jak je usłyszę jako propozycję, to mnie olśni. Jest kilka imion, które mi się podobają, ale żadne nie w 100% żeby być pewną: tak, to jest właśnie idealne imię dla mojej córeczki. W końcu któreś wybierzemy, nie ma wyjścia, ale te zawsze będzie jakiś tam kompromis, a nie decyzja z pełnym przekonaniem :(

Gość gość
a autorka samotna matka, że nas o zdanie pyta a nie męża czy ta ojca dziecka? Dziwne, że ważniejsze zdanie kafeterianek od najbliższych :(

Gość gość
Męża, owszem, posiadam i o zdanie pytam, ale jeszcze przed pierwszym dzieckiem umówiliśmy się, że on będzie miał decydujący głos jeśli urodzi się chłopiec, a ja jeśli dziewczynka. I rzeczywiście imię dla synka wymyślił mąż, więc teraz moja kolej. A co do zdania najbliższych, to owszem każdy ma swoje, ale to niewiele zmienia, jeśli ja nie mam przekonania do żadnej propozycji. A wpis zamieściłam nie po to, by mi ktoś obcy podpowiadał konkretne imiona, tylko bardziej może żeby usłyszeć od kogoś, kto był w podobnej sytuacji, jak w końcu udało się podjąć decyzję.

Gość gość
My w ciąży wybraliśmy Anastazje, nie podobały mi sie imiona kończące się na sia.. A po porodzie w myślach mówiłam do córki Tosia albo Gabrysia :) została jednak Anastazja:)

Gość gość
Też tak mam tzn podoba mi się kilka imion ale do żadnego nie jestem przekonana, we wszystkich coś mi nie pasuje.

Gość gość
Jak ja bylam w ciazy z moja coreczka to podobaly mi sie imie Kornelia, Liliana, myslalam takze nad Alicja w koncu moja bratowa imie wymylila:) hehe dlugie i ladne, ktore idealnie pasuje do naszej corki.