Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odpowiedni wiek na dziecko

Polecane posty

Gość gość

Mam 25 lat , maz 27, w tamtym roku wzielismy slub, mamy male mieszkanko, oboje stala prace. Do tej pory tak nie mialam, ale poczulam mega instynkt macierzynski, nie uwazamy szczegolnie w lozku, zdalismy sie na los i od kilku cykli mam nadzieje , ze @ nie przyjdzie. Jednak nie czuje sie na tyle gotowa by zaczac starania, wszyscy znajomi mowia, ze jestesmy za mlodzi, ze zdazymy wpieprzyc sie w pieluchy. Kiedy Wy urodzilyscie pierwsze dziecko ? Uwazacie, ze to byla odpowiednia pora ? 25 lat to faktycznie tak szybko?

Gość gość
ja mam 25 lat i roczna córe :) jestem szczesliwa nie uwazam ze za szybko. my nigdy nie bylismy jacys mega imprezowi, bardziej domatorzy wiec wiele nie tracimy. I tak jak patrze po ludziach ze studiów to dużo kobiet juz teraz rodzi, jest w ciazy albo o tym mysli..

według mnie między 25 a 35 uściślając 30 lat to najlepszy wiek jeśli chcesz mieć jedno dziecko. Ja urodziłam pierwsze półtora miesiąca po 18nastce, uważam że powinno być zakazane rodzenie w tak wczesnym wieku, jakaś przymusowa antykoncepcja czy coś w tym stylu, zawsze mówiłam że chcę szybko dziecko, czułam instynkt, wszystko grało ale nie przewidziałam że zostanę sama z dwójką dzieci...

Gość gość
jak mialam 25 lat to myslalam że jestem w ciazy i prawie zemdlałam, normalnie zabiłabym się wtedy chyba ;) miałam 29 jak urodziłam pierwsze a i to było dla mnie za wcześnie ;) najchetniej bym miala kolo 40, ale w tedy z kolei biologicznie troche pozno, wiec NIE MA DOBREGO MOMENTU NA DZIECKO :)

najlepszy moment to do 30 stki bo potem to mogą być kompikacje przy porodzie , dziecko może być chore itp. ja urodziłam w wieku 26 lat , super wiek na dziecko :) teraz mam 27 lat a moja córka skończyła 16 miesięcy i jest super

Gość gość
ja mam 25 i jestem w ciązy;-)

Gość gość
ja urodziłam jak miałam 28, i uważam, że był to idealny moment. Ciązko jednak wyznaczyć dobry wiek, każdy ma inne cele, potrzeby itd. Ja zdecydowałam się na dziecko, kiedy oboje z mężem mieliśmy stabilne zatrudnienie, dość dobre dochody, własny dom. Gdyby tego ni było, pewnie do dzisiaj byłabym bezdzietna.

Gość gość
To kwestia indywidualna, ale jeśli mam uogólnić to uważam, że najlepszy wiek dla kobiety na pierwsze dziecko to 22 - 30 lat.

Gość gość 10
Zaszlam w ciążę rok po ślubie urodziłam mając 23 lata córka ma 14 miesięcy :) w lutym nasza rodzina znów się powiększy; ) będę mieć wtedy niecałe 25 lat :)

Gość gość
nie ma sztywnej granicy, każdy jest inny, ma inne potrzeby i zapatrywania na świat i swoją przyszłość. Ja urodziłam jak miałam 31l. i to dla mnie był idealny moment. Nie chodzi tu nawet o mieszkanie czy pracę, choć to też ważne kwestie, ale dojrzałość emocjonalną moją i męża, o cierpliwość i czas jaki mogliśmy wtedy poświęcić dziecku. Uważam, że najlepszy moment na dziecko, to taki, kiedy czujemy się w pełni dojrzali do roli macierzyństwa, z wszystkimi jej cieniami i blaskami ;)

Gość gość
Ja urodziłam 1,5r po slubie mając 22l mąż 27l:) dla mnie było ok, pracowaliśmy oboje wynajmowaliśmy mieszkanie. Teraz mam 24 mąż 29 i za miesiąc przeprowadzamy sie do swojego domu:)córcia jest najwspanialszym szczęściem i kocham ją tak mocno że bym ją zjadła:P