Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból jak podczas okresu, tabletka ellaOne, stres?

Polecane posty

Gość gość

witam, uprawiałam seks z partnerem, pękła prezerwatywa, ale doszedł poza mną. Dla pewności (jakoś godzinę po) wzięłam tabletkę ellaOne. Ostatni czas jest dla mnie bardzo nerwowy, codziennie płaczę po kilka godzin. Boli mnie brzuch od czasu do czasu, tak, jakbym miała dostać okres. Czym może to być spowodowane?

Gość gość
Braku bolca w ci/pie

Gość gość
ogromną dawką hormonów jaką jest ta tabletka. Stosujecie gumki, bardzo dobrze, ale jak sama zauważyłaś, może zawsze pęknąć. Współzyjcie więc tylko w dni niepłodne, będziesz czuć się pewnie.

Tak jak każdy lek, ellaOne może powodować działania niepożądane, chociaż nie u każdego one wystąpią. Najczęściej zgłaszane działania niepożądane to ból głowy, mdłości, ból brzucha oraz bolesne miesiączkowanie. Są to również możliwe objawy ciąży. Jeśli okres się nie pojawi, krwawienie będzie nietypowo skąpe lub nietypowo obfite niż zazwyczaj lub jeśli pojawią się objawy wymienione powyżej po zastosowaniu ellaOne, porozmawiaj z lekarzem.

Gość gość
będziemy się starać współżyć w dni niepłodne, ale wiem ze metoda kalendarzyka nie jest skuteczna. słyszałam ze bardzo dobre są testery na ślinę. mozecie jakieś polecić?