Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość metju

jak zmienić swoje życie na lepsze ?

Polecane posty

Gość metju

Część wszystkim ;) Od dłuższego czasu planuje zmienić coś w moim życiu, już niedługo w miejscu w którym jestem od urodzenia nic nie będzie mnie wiązać. Po głowie chodzi mi cały czas emigracja za granice, chciałbym zapytać was o opinie i poradę gdzie najlepiej zacząć wszystko od nowa. Nie odbierzcie tego co pisze w sposób pochopny bo wiem ze osób hejtujacych nie brakuje;) proszę o odp. które mnie nakieruje na jakiś kierunek, jeśli jest ktoś w stanie mi pomoc. Mam 23 lata, brak potomków i jestem zdeterminowany, ponieważ moja praca i życie w trójmiescie mnie przytłacza ;(

Gość gość
trójmiasto nie jest przecież złe.. emigracja mnie nie dziwi jednak- co druga znajoma twarz wyemigrowala poroblem, o jakim slyszymy w tv nie jest nadmuchany, za granicą siedzi full ludzi

Gość gość
a wyprowadzka do innego miasta? karków, wawa? wrocław?

Gość dobra moja rada
Co chcesz zmienić w życiu i dlaczego? Emigracja to tylko zmiana otoczenia, ale dalej jesteś sam z sobą 24/7. Emigracja jest tylko dla mocnych psychicznie i wiąże się z wyrzeczeniami i często upodleniem emocjonalnym jak i zawodowym, oraz często izolacje społeczną i socjalną. Na emigracji bedziesz zdany wyłącznie na siebie, zapomnij o jakimkolwiek wsparciu od kogokolwiek, a pracodawcy zawsze będą na ciebie patrzeć jak na tanią siłe roboczą, tymbardziej jak nie poznasz języka kraju i nie zintegrujesz się, tylko utkniesz w emigranckim gettcie. Emigracja naprawde jest tylko dla najmocniejszych psychicznie i dla bezwzględnych. Wiedząc to rób odpowiednią dla siebie decyzje.

Gość gość
jak nie znasz dobrze języka i nie masz konkretnego zawodu - zapomnij o emigracji

Nie trzeba znać dobrze języka żeby wyjechać do pracy za granicą. Znam kilka osób, które pojechały z Voorneputten zobaczyły jak jest za granicą i zmotywowały się do nauki i jedna z nich planuje przeprowadzkę na stałe. A po półrocznej pracy języka można się sporo nauczyć.