Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MlodaTosia99

Ślub w młodym wieku

Polecane posty

Gość MlodaTosia99

Otóż mam pytanie dotyczące ślubu w wieku 16-lat czy jako osoba niepelnoletnia mogę wziąść ślub z chlopakiem, który w listopadzie skończy 19lat??? I Co by trzeba było zrobić by otrzymać od sądu pozwolenie na to??? (Nie chcę zachodzić w ciążę) a pragnę z nim zamieszkać i wziąść ślub oboje tego pragniemy. Proszę nie zniechęcać mnie do tego :) i z góry dziękuję

Gość gość
ja nie pijam kawy wzięłaś ślub tak wcześnie?

nie możesz bez zezwolenia sądu wziąć ślubu jako 16 latka :)

Gość gość
Musisz mieć zgodę sądu na ślub. W wieku 16 lat nikt nie da ci ślubu bez zgody sądu.

zaszłam w ciąże bo rodzice mówili że mamy czas na ślub i data była ustalona na 27 czerwiec 2009 rok, jednak ja głupia nie chciałam czekać i w ciąże zaszłam, kiedy już w ciąży byłam, ślub mi się odwidział jednak rodzice już kazali go brać :( masakra!!! nie rob tego nawet jak mocno kochasz...

Gość gość
Pokaż. To przykre że rodzice zmusili Cię do tego ślubu w końcu.

Gość gość
Ślub w wieku 16 lat. Ha ha ha takie rzeczy tylko na kafe... Ha ha ha jebłam.

Gość gość
Miałam 18 lat ja wyszłam za mąż, układa nam się dobrze. Ja bym proponowała jednak poczekać chociaż te 2 lata i się lepiej poznać. .. 16 lat to bardzo niewiele. Wiem, wiem byłam niewiele starsza ale jednak przynajmniej pełnoletnia i nie musiałam sąd prosić o zgodę. .

Gość gość
Ja mialam 19 a moj maz 21 w marcu bedziemy miec 6 rocznice a razem jestesmy od 8 lat. Nie wiem czy warto w Twoim wieku, ja bym sie nie odwazyla. Poczekajcie jeszcze troche, przeciez papier niczego nie zmienia i tak bedziecoe mieszkac osobno u swoich rodzicow, albo razem ale nadal u rodzicow a to szczerze piszac, c****j a nie malzenstwo!!! Zabawa w dom!

Gość gość
Aha i My mieszkalismy razem 8msc przed slubem.

Gość MlodaTosia99
Ale no zazwyczaj sąd daje zgodę ze względu na to że dziewczyna jest w ciąży

Gość gość
teraz ci się wydaje ze koniecznie pragniesz tego slubu, potem ci się odwidzi i tyle będzie, zaufaj starszym osobom, które ci mowią, ze slub w tym wieku to glupota, bo czy ci się to podoba czy nie, oni mają rację